Festivāla gaitā ikvienam interesentam būs iespēja iespēja piedalīties dejas meistarklasēs un performancēs profesionālu horeogrāfu un mākslinieku vadībā, kā arī vērot deju filmas, apmeklēt diskusiju un doties veloekskursijās. Ieeja visos festivāla pasākumos - bez maksas.

"Par šī gada festivāla dejas programmas galveno vadlīniju izvēlētas cilvēciskās attiecības un cilvēciskums. Attiecības, kuras ietekmē gan bizness, profesija, darba un sadzīves rutīna, ilūzijas, stereotipi un pieņēmumi, gan gribasspēks, individuālās brīvības un komforta robežas. Kādas ir šīs attiecības un kas mūs satrauc – šīs sajūtas tiks izdzīvotas un izdejotas festivāla dejas izrādēs," stāsta festivāla mākslinieciskā vadītāja un horeogrāfe Lilija Lipora.

Dejas entuziasti, profesionāli dejotāji un mūziķi aicināti pieteikties un piedalīties vides dejas performanču un izrāžu iestudējumos brīvā dabā, kuri taps festivāla laikā horeogrāfu vadībā.

Ar laikmetīgās dejas izpildījumu un festivāla tēmām interesenti varēs iepazīties arī Ropažiem tuvākajos kaimiņu novados - Garkalnē, Tīnūšos, Ikšķilē, Stopiņos un Inčukalnā, kur būs iespēja apmeklēt dejas izrādes un performances.

Festivālu "Vides deja 2014" rīko dejas teātra kompānija "Starswell" un Ropažu pašvaldība. Projekts tiek finansēts no Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta "Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana un atjaunināšana" līdzekļiem.