Stendze lēmumu demisionēt skaidro ar personīgiem iemesliem, sīkākus skaidrojumus par lēmumu nesniedz un apgalvo, ka šāds solis nav bijis iepriekš plānots. "Iemesli ir personiski. Nav jautājums, vai es to gribēju vai negribēju. Tā vienkārši ir sanācis," izteicās domniece.

Vaicāta, kādēļ šādu lēmumu viņa pieņēmusi tikai nedaudz vairāk kā pusgadu pēc pārvēlēšanas domes priekšsēdētājas amatā, Stendze atteica, ka nenodala laiku, ko viņa pavadījusi domes priekšsēdētajas amatā, pirms un pēc 2013.gada vēlēšanām. "Domes priekšsēdētajas amatā esmu bijusi kopš 2009.gada un uztveru šajā amatā pavadīto laiku kā vienu veselumu."

Stendze uzsvēra, ka domes līdzšinējās iestrādes tikšot turpinātas. Kā piemērus viņa minēja drīzumā plānoto keramikas darbnīcas atklāšanu, darbu pie moderna stāvlaukuma izveides Papē, dažādu kultūras pasākumu organizēšanu novadā u.tml.

Stendze joprojām saglabās novada domes deputātes mandātu.
Jaunā Rucavas novada domes priekšsēdētāja Šusta bija vienīgā šim amatam izvirzītā kandidāte. Kandidējot domes vēlēšanās, ziņās par savu nodarbošanos viņa norādījusi pārdošanas vadītājas amatu SIA "Purva dzērvenīte".