Jaunais teritoriālais plānojums paredz būtiskas izmaiņas pilsētas un ciemu robežām. Aptuveni 1000 nekustamajiem īpašumiem Salaspils novada teritorijā ir jāmaina adreses, tostarp daļu Salaspils pagasta pievienos Salaspils pilsētai, kas nozīmē, ka jāmaina ir arī pašvaldības ceļu statuss un japiešķir tiem ielu nosaukumi.

Janvārī Ekonomiskās un Teritoriālās attīstības komitejā izskatīti sagatavoto nosaukumu maiņas priekšlikumi, par kuriem tiek gaidīts arī iedzīvotāju viedoklis.

Adrešu maiņas process norisināsies līdz pat gada beigām. Māju adrešu plāksnes varēs nomainīt par pašvaldības līdzekļiem.

Zemesgrāmatā iedzīvotāju īpašumiem būs reģistrēta aktuāla adrese un pašam īpašniekam nebūs jāveic papildus darbības. Zemesgrāmatu apliecības maiņa nav obligāta, to var darīt, ja zemesgrāmatā nepieciešams veikt citas darbības.

Salaspils pagastu turpmāk varēs šķērsot pa tādām ielām, kā Līvzemes iela, Mazā Tilderu iela, Tilderu iela, Kalnrozes iela, Migļu iela, Rūķu iela, Piķurgas iela, Meža iela, Amālijas iela, Zeltiņu un citām.