Šogad Saldus novada pašvaldība pirmo reizi piešķīrusi stipendijas Saldus novadā deklarētiem jauniešiem. Stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt Saldus novada pašvaldības jauniešus izglītības pieejamībai ikvienā Latvijas augstskolā, kā arī veidot Saldus novada atpazīstamību Latvijā un novada iedzīvotāju piederības sajūtu. Stipendijas apmērs ir 1000 latu akadēmiskajā gadā, un jaunieši stipendiju saņems visu studiju laiku.

Stipendijai pieteicās divdesmit jaunieši, no kuriem uz otro kārtu (interviju un kandidātu izvērtēšanu klātienē) tika aicināti septiņi pretendenti: Annija Gončarova, Elīza Bula, Elza Burve, Edgars Pavārs, Gundars Zadovskis, Mārtiņš Sliede un Valdis Dravnieks.

Izvērtējot pretendentus, vērā tika ņemta jaunieša vidējā atzīme, absolvējot vidusskolu, motivācija, ārpusskolas aktivitātes un mācību sasniegumi, kā arī spēja sevi prezentēt.

Stipendiātu vērtēšanas komisijā bija Latvijas Universitātes fonda direktore Laila Kundziņa-Zvejniece, Saldus novada pašvaldības izpilddirektors Pēteris Dubra, SIA "Saldus ceļinieks" valdes loceklis Gints Karols un Saldus novada pašvaldības tūrisma un starptautisko attiecību speciāliste Laura Liepiņa.

Svinīgais stipendiju pasniegšanas pasākums notiks 31. oktobrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā.