Lai arī tehniski kosmoss sākas tikai no 100 kilometriem, jau 30 kilometru augstumā temperatūra ir mīnus 50 grādi pēc Celsija skalas un atmosfēras spiediens ir tikai 0,013 daļa no jūras līmeņa spiediena, kas ir ļoti tuvi rādītāji atklātā kosmosa videi.

Savā augstākajā punktā zondes videokamera novēros zemes izliekumu un zvaigžņotu debesi dienas laikā. Ja būs pietiekami skaidrs laiks, zondes kamera iemūžinās rudenīgo Latviju no kosmiskiem augstumiem.

Zondes palaišanas procedūra ir līdzvērtīga kosmisko misiju scenārijam. Veiksmīgai misijas realizēšanai ir izveidotas 5 komandas: lidojumu vadības centrs, palaišanas komanda, novērošanas komanda, glābšanas komanda un komunikāciju komanda. Katrai komandai ir savs uzdevums misijas realizēšanā.

Zondes "Zinoo-1" palaišanas procedūras uzsāks pulksten 13, visiem apmeklētājiem būs iespēja vērot zondes sagatavošanu, palaišanu un tās atrašanu.

Zondē būs ievietota īpaša videokamera, kas spēj darboties pie zemām temperatūrām. Kad zonde sasniegs maksimālo augstumu, ar ūdeņradi pildītais balons, kas būs sasniedzis apmēram 30 metru diametru, pārsprāgs un zondei piestiprinātais izpletnis nogādās vērtīgo kravu atpakaļ uz zemi.

Lai zondi pēc nosēšanās varētu atrast, tajā ir iemontēti GPS sekotājs un rācija. Zondes glābšanas komanda pēc GPS sekotāja un rācijas centīsies noteikt precīzu zondes nolaišanās vietu. Glābšanas komanda ir sagatavota, lai atrastu un "glābtu" zondi dziļā mežā, ezerā, purvā vai citā neierastā vietā.

Zondes palaišanas "misiju" īsteno bērnu zinātnes centrs Z(in)oo no Cēsīm, sadarbībā ar Rīgas Tehnisko Universitāti.

Projekta mērķis ir veicināt sabiedrības interesi par kosmosa apgūšanu.