Šīgada svētku moto ir "Ieelpo! Izjūti! Iededzies! Izdzīvo!". Svētku gaitā ikviens aicināts svētkus piedzīvot, apmeklējot koncertus, izstādes, izrādi par Skrundas ugunsdzēsēju vēsturi, piedalīties foto orientēšanās sacensības, virves vilkšana kopā ar patruļkuģa "Skrunda" vīriem, un doties laivu nobraucienā pa Ventu. Būs arī amatnieku tirdziņš, sporta aktivitātes, lielāko nodokļu maksātāju apbalvošana, tikšanās ar sadraudzības pilsētu partneriem.

8.maijā atklāj izstādes plkst.16.00 Kultūras nama mazajā un lielajā zālē atklās fotokluba "Divas upes" izstādi "Skrundas laiks", kā arī Dainas Ģībietes fotogrāfiju un Skrundas audēju kopas 55 darba gadu jubilejas izstādi. Plkst.19.00 Skrundā pie pulksteņa un visos pagastos noritēs svētku atklāšana. Skrundas novada svētkus atklās kopā ar aktieru ansambli "Aģenti", tiks pacelti karogo Skrundā un visos novada pagastu centros.

9.maijā plkst.18.00 Skrundas estrādē noritēs sacensības strītbolā, reģistrēšanās no plkst.17.30. Savukārt plkst.21.30 estrādē sāksies Jāņtārpiņu karnevāls "Esi pamanāms, ne bāls!". Turpinājumā - no plkst.23.00 līdz 4.00 rītā Skrundā būs foto orientēšanās sacensības, savukārt estrādē būs disko nakts ar īpašajiem viesiem grupu "MUSIQQ".

10.maijā, Skrundas Kultūras nama skvērā no plkst.07.00 līdz 14.00 amatnieku tirgus "Ja nauda ķešā skan, uz tirgu jāiet man!", kurā piedalīsies amatnieki un mājražotāji no dažādām Latvijas vietām. No plkst.10.00 visā pilsētā kopā ar ugunsdzēsējiem un pūtēju orķestri noritēs Skrundas modināšana "Diena šeit mums kopā sākas, izbaudīsim to kā nākas!".

No plkst.10.00 līdz 14.00 Kultūras nama skvērā novadu konkurss "Siera saldā torte". Savukārt no plkst.10.00 līdz 14.00 Baznīcas laukumā MC "Gandri" rīkotais rokeru saiets "SWEP MEET". Motociklu "ķūnings", aksesuāri, antikvariāts, rezerves daļu maiņa, apmaiņa. Atrakcijas ar un bez motocikliem.

No plkst.10.30 līdz 15.00 uz centrālās skatuves pie Skrundas Veselības un sociālās aprūpes centra priekšnesumus sniegs Skrundas svētku viesu kolektīvi - "Skrundas centrā ir tā vieta, kur visi vienmēr kopā tiekas". Savukārt pie Skrundas autoostas no plkst.10.30–15.00 muzikālu dāvanu "Lai līksmo sirds" svētkos sniegs Skrundas baptistu draudze.

Ugunsdzēsēju posteņa sētā no plkst.11.00–14.00 viss par loku un bultām, biedrība "Bandavas Strēlnieki" aicinās iemēģināt roku lokas šaušanā. Savukārt Skvērā aiz kultūras nama no plkst.11.00 līdz 15.00 atradīsies izglītības pilsētiņa "Zili, zaļi brīnumi". Skrundas novada izglītības iestāžu prezentācijas un dažādas aktivitātes. Eksperimentu un pētījumu darbnīcas.

No plkst.12.00 līdz 15.00 uz O.Kalpaka ielas būs vērojamas Zemessardzes 45.nodrošinājuma bataljona aktivitātes. Būs iespēja izmēģināt šaušanu un granātu mešanu, kā arī mieloties ar karavīru zupu un vizināties ar karavīru transportu. Savukārt pie kultūras nama lielās zāles no plkst.13.00 virves vilkšana "Klāt ir spēkavīru stunda, to rīko patruļkuģis "Skrunda"".

Uz centrālās skatuves pie Skrundas Veselības un sociālās aprūpes centra plkst.14.00 Skrundas novada lielāko nodokļu maksātāju apbalvošana. Bet plkst.16.00 - "Atbrīvosim rūmi, spēlēs grupa "Dūmi"" (Fēlikss Ķiģelis un Elviss Grodums, un citi). Savukārt pie kultūras nama lielās zāles plkts.15.00 Skrundas suņu skolas izrāde "Sarkangalvītes un raganas piedzīvojumi".

Ventas krastā plkst.17.30 laivu parāde "Lai ūdentiņš tek un namiņš nenodeg...". Tradicionālais laivu nobrauciens pa Ventu.

Skrundas estrādē plkst.19.30 ugunsdzēsēju paraugdemonstrējumi, iespēja iejusties ugunsdzēsēja lomā, izmēģinot darba specifiku. Savukārt plkst.20.30 izrāde "Kā Skrunda tika pie ugunsdzēsējiem", izrādīs skrundenieka Alda Zalgaucka īpaši rakstīto lugu par godu Skrundas ugunsdzēsējiem. Plkst.23.00 uz centrālās skatuves pie pie Skrundas Veselības un sociālās aprūpes centra nakts koncerts "Nāk nakts...", aicina saksofonistu kvartets.

Svētku salūts atskanēs plkst.24.00 Skvērā pie kultūras nama, bet balle būs kultūras namā no plkst.24.00 līdz 4.00, spēlēs grupa "Veldze".