Latvijas Nacionālā kultūras centr pārstāve Inga Bika informē, ka, savukārt, par Gada kamerizrādi atzīta Jūrmalas teātrī iestudētā Leldes Stumbres luga "Spalvas", kurai režisors ir Imants Jaunzems. Bet par Gada izrādi jauniešiem titulēta Vilhelma Buša lugas "Makss un Morics" iestudējumam Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Jauniešu teātra studijā Juris Ločmeļa režijā.

Par gada amatierteātru režisoru "kronēja" Agri Māsēnu, par Gada aktieri - Aigaru Veldri par atveidoto Zigmundu Paula Putniņa lugas "Pusdūša" iestudējumā, par Gada aktrisi - Daci Purvlīci par Dzidras lomu "Pusdūšā", par Gada jauno aktieri - Kasparu Doniņu par atveidoto Konstantina Gavriloviča Trepļeva lomu Antona Čehova lugas "Kaija" iestudējumā Ventspils teātrī.

Diplomu nopelnījis Balvu Tautas teātris, par režisores Vairas Resnes vadībā iestudētu laikmetīgu klasikas interpretāciju Hellas Vuolijoki lugai "Jaunā saimniece".

Diploms Rēzeknes Tautas teātrim ar režisori Māra Zaļaiskalns priekšgalā par artistiskumu Ulriha Hūba lugas "Astoņos pie šķirsta" iestudējumā.

Izrādes izvērtēja režisori Māra Ķimele, Mihails Gruzdovs un Juris Jonelis, kā arī teātra zinātniece, mākslas zinātņu doktore Edīte Tišheizere un Latvijas Kultūras akadēmijas rektors, profesors Jānis Siliņš.

Latvijas amatierteātru iestudējumu skates "Gada izrāde 2013" fināls noritēja 9.aprīlī Balvu Kultūras un atpūtas centrā, kā arī 12.un 13.aprīlī Dailes teātrī, Rīgā.

Konkursu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām un "Dailes teātri".