Pašā Radio ielā Stopiņos šodien valdīja notikumam netipiski mierīga gaisotne. Kravas automašīnu, zāģa un celtņa radītajai rūkoņai pa vidu bija pat dzirdama putnu čivināšana. Radiostacijas tornim blakus izvietoto māju iedzīvotāji rosijās turpat - mazdārziņos, vien pārdesmit metru attālumā no notikuma vietas. Pie norobežojuma lentas stāvēja vien pāris stopiņieši, taču arī viņus laiku pa laikam izklīdināja Stopiņu novada būvvaldes pārsāvji.

Torņa demontēšana ritēja pēc plāna un bez sarežģījumiem aptuveni piecas stundas. Vispirms 88 metru augstajam un 1958. gadā celtajam tornim pieslēja un piestiprināja celtni, kas nodrošināja tā līdzsvaru, nozāģējot mastu stiprinošos atlikušās astoņa atsaites. Visubeidzot torni pie pamatnes nozāģēja - tas svērās un salūza vairākās vietās. Jau tuvākajās stundās to plānots sazāģēt mazākās daļās, kuras centrs nodos metāllūžņos.

Ieraugot torni sagāžamies, smaids atplauka arī stopiņietes Maijas sejā. "Paldies dievam! Viss beidzies laimīgi!" viņa teica. Maijas māja atrodas nepilnu simts metru attālumā no vietas, kur atradās bīstamais tornis. Uzzinājusi par metālzagļu nodarīto postījumu, viņa, tāpat kā citi divu stāvu daudzdzīvokļu nama iemītnieki, bija patiesi noraizējusies par savu mājokli. "Mēs paši savām acīm redzējām, kā tas tornis šūpojas. Un, ja tas sagāztos? Kur mēs ietu? Man mājās ir guloša mamma, mēs pat evakuēties nevarējām," teica Maija.

Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pārstāvis Arno Pjatkins teica, ka Stopiņu radiostacijas torņa demontāža bijis ārkārtas gadījums, jo demontēšanas projekta izstrāde, būvatļaujas saņemšana un darbi noritējuši operatīvā režīmā. "Risks bija ļoti augsts, tāpēc bija jārīkojas nekavējoties. Nozāģējot vienu no atsaitēm, tornis bija nedaudz sašķiebies, tāpēc, piemēram, vētras laikā pastāvēja liela iespējamība, ka tas sagāzīsies," sacīja Pjatkins, piebilstot, ka par notikušo ir ierosināts kriminālprocess.

Pjatkins arī uzsvēra, ka radiostacijas torņa demontāža nekādus traucējumus radio un televīzijas apraidei nerada. Demontētais tornis apraidē netika lietots jau gadu un no tā visa aparatūra bija pārcelta uz netālu esošo ap 200 metru augsto torni. Nevajadzīgo torni bija plānots demontēt.