Šogad svētkiem nebijis starptautisks vēriens. Strenčos notiks Starptautiskās Plostnieku asociācijas 27.Ģenerālā Asambleja. Strenčos sagaidīsim 18 delegācijas no desmit Eiropas valstīm, kopskaitā ap 190 dalībnieku.

Eiropas plostnieki piedalīsies arī plosta siešanas procesā pie Spicu tilta un dosies ekspedīcijā ar plostu lejup pa Gauju. Viesi skatīs novada interesantākās vietas - ciemosies Siguldā, Valmiermuižas alus darītavā, Brenguļu alus sētā, Lauku mājā "Ķempēni", ar vagoniņu dosies ekskursijā pa Sedas purvu.

Svētku dienā, 17.maijā, visas dienas garumā notiks daudz un dažādas interesantas izklaides un aktivitātes, kurās aicinām piedalīties strencēniešus un pilsētas viesus.

Lai demonstrēt Strenču plostnieku prasmes un tradīcijas, šogad tiks sieti divi plosti. Plosta siešanā piedalīsies arī jaunie plostnieki – Strenču novada vidusskolas skolēni.

Jau iepriekšējos gados svētku organizētājiem arī izveidojusies sadarbība ar Latvijas Lauksaimniecības Meža fakultāti, kas svētkos organizē baļķu zāģēšanas paraugdemonstrējumus. Šogad notiks koka skulptūru zāģēšanas konkurss.

17.Gaujas plostnieku solās pārsteigt ar gastronomiskām izpriecām, sportisku azartu, kvalitatīvu kultūras programmu un patīkamu atpūtu, ja izvēlēsieties būt mūsu viesu vidū.

"Esam lepni, ka daudzu gadu garumā noturējuši un saglabājuši šos svētkus, lepojamies ar biedrības "Gaujas plostnieki" biedriem un viņu ieguldījumu, nežēlojot savu brīvo laiku. Plostniecība ir mūsu pilsētas saknes un šo tradīciju saglabāšana ir mūsu svēts un godpilns uzdevums. Mūsuprāt, tā ir liela drosme un uzdrīkstēšanās organizēt svētkus ar plašu starptautisku skanējumu," teic Strenču novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Gailīte.