Pirmo reizi par impresionisma mākslas pasauli notiesātās sievietes uzzināja Iļģuciema cietumā, apmeklējot Kristīgās izglītības un audzināšanas programmas Mirjama Tēlotājmākslas studiju, kuru vada mākslinieces Marta Jurjāne un Evija Rudzīte.

Ik sestdienu pasniedzēju vadībā sievietes sev radījušas citādāku pasauli – iemīlējušas krāsas, gaismu, atklājušas iekšējo brīvību, pašapziņu un radīšanas prieku, kad domas aizlido augstāk par cietuma mūriem, sajutušas bērnišķīgu sajūsmu par pašrocīgi uzgleznotu puķi, pirmo reizi sapratušas, ka dvēseli dziedējoša māksla rodas uz molberta, nevis dzērumā zīmējot uz dzīvokļa sienu tapetēm.

Notiesāto sieviešu darbu izstāde ir ne tikai savu prasmju parādīšana, bet īpašs veids, kā uzrunāt sabiedrību par vēlmi mainīt dzīvi un būt pieņemtām atpakaļ sabiedrībā.

Kristīgās izglītības un audzināšanas programmas Mirjama pasniedzēji, pazīstami Latvijas radošās inteliģences pārstāvji, jau vienpadsmit gadus palīdz notiesātajām sievietēm iepazīt vārda spēku tā garīgumā, mūziku tās klasiskajā izpausmē, skatuves mākslu tās multifunkcionalitātē, un pašām būt aktrisēm profesionālu režisoru iestudējumos.

Izglītošanos mākslas vēsturē un impresionismu māca iepazīt ar otas palīdzību, apgūt rokdarbus kā lietišķu mākslu, baudīt brīvību dziedot gospeļu dziedājumus, atraisīt talantu, mācoties spēlēt dažādus mūzikas instrumentus.

Izstāde "Pieskāriens brīvībai" Tiņģeres Saieta namā būs aplūkojama līdz 27. februārim. Pirmo reizi tā interesentiem bija skatāma Rīgā, tirdzniecības centrā "Spice".

Pirmā studijas audzēkņu darbu izstāde "Pieskāriens brīvībai" notika 2008. gadā un izpelnījās plašu sabiedrības interesi.