Tādējādi ir atcelts 2010. gada domes lēmums "Par Laidzes Profesionālo vidusskolu" un "Par Laidzes Profesionālās vidusskolas pārņemšanu", kas paredzēja Laidzes Profesionālo vidusskolu nodot pašvaldības pārziņā. Tas pašvaldībai būtu bijis liels finansiālais slogs.

24. janvārī Talsu novadā ieradās gan Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Valsts sekretāra vietniece, Izglītības departamenta direktore Evija Papule, gan Rīgas Valsts tehnikuma direktore Dagnija Vanaga un direktora vietnieks Izglītības attīstības jomā Ilgvars Forands, lai pārrunātu Laidzes profesionālās vidusskolas turpmākās attīstības iespējas, un mācību iestādes pievienošanas juridiskos un tehniskos jautājumus.

Tika arī apspriests jautājums par nekustamā īpašuma nodošanu pašvaldības īpašumā, jo mācību nodrošināšanai ir nepieciešama tikai daļa no visa īpašuma.

Iecerēts, ka jau no 2014. gada 1. septembra audzēkņi mācības varēs uzsākt "Rīgas Valsts tehnikuma" Laidzes filiālē. 

Rīgas Valsts tehnikumam jau ir divas filiāles – Balvos un Krāslavā, sniedzot iespēju dažādot mācību programmas un nodrošināt prakses vietas.

Līdz ar jauno statusu Laidzes profesionālajā vidusskolā paplašināsies darbība un tiks ieviestas jaunas mācības programmas. Programmu klāsts tiks pielāgots vietējam darba tirgum. Tās varētu būt daļa no 19 mācību programmām, kuras Rīgas Valsts tehnikums jau piedāvā saviem audzēkņiem, piemēram, specialitāti varētu iegūt automehānikas, kokapstrādes, poligrāfijas, datortehnikas, transporta loģistikas, mašīnbūves vai citās nozarēs.

Plānots, ka Laidzē strādās arī vieslektori no Rīgas Valsts tehnikuma, savukārt Laidzes profesionālās vidusskolas būvniecības programmu varētu ieviest arī Rīgā.

Rīgas Valsts tehnikumam ir laba sadarbība ar "Peugeot" un "Toyota" automašīnu centriem, kur audzēkņi pilnveido praktiskās iemaņas. Skola īsteno arī dažādus ES projektus, lai piesaistītu papildfinansējumu un paplašinātu izglītošanās iespējas.

Jāpiebilst, ka valsts finansētajās programmās Laidzes profesionālajā vidusskolā pašlaik mācās 208 audzēkņi, bet 29 – mācības apgūst Eiropas programmā. Rīgas Valsts tehnikumā mācās ap 2000 audzēkņu. IZM paredzējusi, ka turpmāk Latvijā kopumā darbosies tikai 11 profesionālās izglītības kompetences centri.

Izglītības un zinātnes ministrija ir ņēmusi vērā Talsu novada pašvaldības viedokli, un pēc domes lēmuma saņemšanas par Laidzes Profesionālās vidusskolas apvienošanos ar profesionālās izglītības kompetences centru Rīgas Valsts tehnikums un nodošanu bez atlīdzības Talsu novada pašvaldības īpašumā nekustamos īpašumus, kuri nav nepieciešami izglītības procesa nodrošināšanai, iesniegs to Ministru kabinetā, tālākai jautājuma risināšanai.