Podnīca iekārtota Latvijas Sarkanā Krusta Sociālās aprūles centrā un iecerēta kā vieta, kur cilvēki varēs attīstīt dažādas iemaņas. Vācu keramiķim Gotfrīdam Bīlenšteinam ir 12 gadu pieredze līdzīgā darba Vācijā, pastāstīja Talsu novada pārstāve Inga Priede.

Pirms pāris gadiem, viesojoties Latvijā, vācu keramiķis nolēma, ka šādai darbnīcai nepieciešamos materiālus - instrumentus, glazūras, aprīkojumu - iegūs no draugiem un atbalstītājiem. Turklāt iegūts arī 22 000 liels ziedojums, pateicoties sadabrībai ar Vācijas vēstniecību. Atbalstu sniegusi arī Vācijas Sarkanā Krusta Celles komiteja.

Darbošanās ar mālu sociālās aprūpes centra "Stūrīši" iemītniekiem ir vēl viena iespēja attīstīt savas prasmes un iemaņas. Cilvēki šeit apgūst arī iemaņas matemātikā, lasīšanā, kā arī mācās strādāt ar datoru, dažādus rokdarbus.

Darbošanās ar mālu cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem palīdzēs attīstītsīko motoriku, uzlabos emocionālo stāvokli, veicinās domāšanu un pacietību. Darba procesā viņi izgatavo vāzes, bļodiņas, groziņus, ko dāvināt saviem draugiem un tuviniekiem.