Vienā no ēkas daļām, jau kopš 2009. gada septembra darbojas mazumtirgotāja veikals „Maxima XX" un vairākas citas tirdzniecības vietas, bet daudzfunkcionālajā centrā lielāko daļu - 2400 kvadrātmetrus aizņem tirgotājs „Cenuklubs.lv", bet pārējās tirdzniecības vietas aizņem kosmētikas preču tirgotājs „Douglas", „Jāņa Rozes grāmatnīca", apavu tirgotājs „Euroskor", apakšveļas tirgotājs „Lauma Lingerie", „AiVi", bērnu preču veikali „Hugo" un „Gigi kid"s, sporta preču veikals „Sporta punkts", Kolumbīnes kajenīcu tīkla „Bistro Štelle", aģērbu veikali „4MEN", „META", „KORINE", „Deisy", „Gausa", „R.D."A, kā arī „Mēbeles un grīdas", „Baltic data", „Puķu bode" un citi.

Līdz ar jauno tirdzniecības centru, darbavietas ieguvuši vairāk kā 100 Talsu novada iedzīvotāji.

Veikala atklāšanā svētos vārdus sacīja Talsu ev. luteriskās draudzes mācītājs Māris Ludviks, un ēkas iekštelpas iesvētīja Talsu Romas katoļu baznīcas prāvests Toms Priedoliņš.

Sirsnīgus vārdus talseniekiem veltīja tirdzniecības centra īpašnieks Argods Lūsiņš ar dzīvesbiedri Antru Lūsiņu, norādot, ka vēlmi turpināt darbu pie iesāktā mudinājuši tirdzniecības centra „Cenu Klubs.lv" pārstāvji, kas izteikuši vēlmi darbību izvērst Talsos, bet meita Baiba Lūsiņa piedalījās centra atklāšanas svinīgajā lentes griešanā.

Lenti grieza un novēlējumu veiksmīgi darboties un sadarboties teica arī Talsu novada domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Normunds Tropiņš. Uz atklāšanu bija ieradušies arī sveicēji no Laidzes profesionālās vidusskolas - Dina Spunde un Olga Blumbaha, kas uzsvēra līdzšinējo sadarbību uzņēmējdarbības jomā, jo daudzi audzēkņi pēc skolas beigšanas atraduši darbu tieši tirdzniecībā. Pasākumu vadīja t/c administratore Ilze Malika, kuras pārziņā būs rūpes par tirdzniecības centra darbību.

Daudzfunkcionālā centra projekts savulaik raisījis diskusijas toreizējā Talsu pilsētas domē, gan arī plaši apspriests sabiedrībā.

Par pārkāpumiem būvniecības procesā projekta realizētājs SIA „Jāņa centrs" saņēmis vairākkārtējus būvvaldes brīdinājumus, kā arī maksājis sodu. 2009. gada augustā tika atļauts turpināt būvniecību šajā objektā, ievērojot noteiktus nosacījumus. Trešā būvniecības kārta paredz zaļās zonas izveidi starp abiem izveidotajiem stāvlaukumiem. Savukārt projekta 4. kārtā iekļauts ēkas nepabeigtais otrais stāvs un atlikusī zemesgabala teritorija, kur jāveic labiekārtošanas darbi.