Pēc iepirkuma konkursa rezultātiem tiesības veikt rekonstrukcijas darbus ieguva personu grupa "Pretpils un Elfa", taču uzņēmums SIA "RBSSKALS Būvsabiedrība" Iepirkumu uzraudzības birojam iesniedza sūdzību, ka tā piedāvājums Talsu novada pašvaldības rīkotajā iepirkumu konkursā nepamatoti atzīts par neatbilstošu. Sūdzībā SIA "RBSSKALS Būvsabiedrība" norādīja trīs argumentus, kādēļ, viņuprāt, piedāvājums nepamatoti atzīts par neatbilstošu.

Iesniegumu izskatīšanas komisija Talsu novada pašvaldības rīcībā nekonstatēja Publisko iepirkumu likuma pārkāpumus un nolēma atļaut Talsu novada pašvaldībai slēgt iepirkuma līgumu ar noteikto uzvarētāju - personu grupu "Pretpils un Elfa".

Realizējot projektu, plānots nomainīt ēkas jumtu, logus, ieklāt jaunas grīdas, veikt ēkas siltināšanas darbus, fasādes ārsienu apdares darbus un iekštelpu remontu. Tiks ierīkots virtuves bloks un iebūvēti sienas skapji. Tiks labiekārtota arī pirmsskolas izglītības iestādes apkārtne, visas ēkai apkārt esošās nojumes tiks nojauktas un uzceltas jaunas citādā izvietojumā.

Plānots, ka ēkas remontdarbi tiks pabeigti nākamā gada nogalē, un PII "Sprīdītis" iemītnieki varēs pārcelties uz rekonstruēto ēku un uzturēties mūsdienu prasībām atbilstošās telpās.