"Vienotības" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, "Talsu novada attīstībai" līderis Aldis Vilsons un Latgales partijas pārstāvis Jānis Lāčplēsis šodien parakstīja sadarbības līgumu, vienojoties arī par kopīgu startu 12.Saeimas vēlēšanās.

Āboltiņa uzsvēra, ka šāda sadarbība veicinās politiskās vides sašķeltības mazināšanu, kas ir ļoti svarīgi pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā. Tāpat "Vienotībai" esot pārmests, ka tā ir Rīgas partija, bet tai ir svarīga reģionu pārstāvju pieredze un padoms, piebilda Āboltiņa.

Viņa gan atturējās prognozēt konkrētas vietas sarakstos šīs partijas pārstāvjiem, norādot, ka "Vienotība" vēl strādā pie sarakstu veidošanas.

Savukārt Lāčplēsis sacīja, ka notiks diskusijas arī par šīs partijas pārstāvjiem Rīgas un Vidzemes sarakstā.

Iepriekš "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars sacīja, ka Latgales partijas pārstāvim Preiļu mēram Aldim Adamovičam Latgales apgabalā plānots paredzēt otro vietu partijas sarakstā.

Savukārt Talsu pārstāvim netikšot piedāvāts otrais numurs Kurzemes apgabalā, bet gan "cita cienījama vieta".

Kā ziņots, 12.aprīlī "Vienotība" parakstīja sadarbības līgumus ar piecām reģionālajām partijām - "Valmierai un Vidzemei", "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Ogres novadam" un Jēkabpils reģionālo partiju. Savukārt sestā partija - "Talsu novada attīstībai" - uz līguma parakstīšanu neieradās, informējot par to "Vienotību" iepriekšējā vakarā.

Toreiz tas tika skaidrots šādi: partija "Talsu novada attīstībai" Saeimas vēlēšanām vēlējās virzīt Talsu novada pārstāvi ar otro kārtas numuru "Vienotības" sarakstā Kurzemes vēlēšanu apgabalā, tomēr "Vienotība" piedāvāja reģionālajai partijai ceturto kārtas numuru.

Tikmēr Latgales partija nolēmusi Saeimas vēlēšanās startēt kopā ar "Vienotību". Apvienotajā sarakstā Latgales partiju pārstāvēs deviņi deputātu kandidāti. Viņu vidū būs Preiļu mērs partijas līdzpriekšsēdētājs Aldis Adamovičs, Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks un Daugavpils Universitātes zinātņu doktors Valērijs Makarevičs. Latgales partiju apvienotajā sarakstā varētu pārstāvēt arī pašreizējais Saeimas deputāts Juris Viļums un bijušais Dagdas novada galva Viktors Stikuts. Neoficiāli izskanējis, ka Viļumu partija vēlētos deleģēt Rīgas apgabala sarakstam, taču viņš tajā varētu arī netikt iekļauts.