Programma "Vigilia" aizrauj ar noslēpumaino gregorisko un ambrozisko dziedājumu skanējumu, kas sasaucas ar meistarīgām un laikmetīgām saksofona improvizācijām, veidojot unikālu divu laikmetu sarunu un muzikālo sintēzi.

Koncertā iekļautie dziedājumi iezīmē visos laikos aktuālo tēmu - svētceļojums. Visa cilvēka dzīve ar tā ilgām, garīgajiem meklējumiem ir kā svētceļojums, kura galvenais mērķis - satikšanās ar Radītāju - noris gan ārējos meklējumos, gan pašā cilvēkā. Koncerta programma ļaus piedzīvot kaut ko no šī ceļa, kurā doties aicināts ikviens...

Vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" dibināta 1995. gadā gregorisko dziedājumu autentiskas interpretācijas apguvei. Gadiem ejot, vokālajam ansamblim izveidojies ļoti plašs repertuārs. Sadarbībā ar tādiem komponistiem kā Rihards Dubra, Niks Gothams, Anitra Tumševica radušies un pirmatskaņoti daudzi jauni skaņdarbi. Koncertdarbības ceļi, turklāt ar lieliem panākumiem, ir veduši uz Vāciju, Austriju, Beļģiju, Šveici, Norvēģiju, Poliju, Igauniju u.c.

Saksofonists Gints Pabērzs ir viens no pašmāju spilgtākajiem saksofonistiem, "Lielās Mūzikas balvas 2006" laureāts un Rīgas saksofonu kvarteta dalībnieks. Jau vairākus gadus īpaši cieši sadarbojas ar komponistu Kārli Lāci un dziedātāju Intaru Busuli, tādējādi apliecinot sava muzikālā talanta daudzpusību, pievēršoties ne tikai akadēmiskajai mūzikai.

Labdarības koncerts Lestenes baznīcā notiek Senās mūzikas festivāla ietvaros. Ieeja koncertā - par ziedojumiem.