Pieteikums iesniegts Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā, kas 28.janvārī to pieņēmusi izskatīšanai un ierosinājusi maksātnespējas lietu. "Tukuma gaļas kombināta LAT" maksātnespējas administratora kandidāte ir Evija Novicāne.

"Kurzemes gaļsaimnieka" juriste Argita Jaunsleine aģentūrai BNS norādīja, ka atbilstoši likumam maksātnespējas pieteikumu tiesā attiecīgā uzņēmuma kreditors var iesniegt, ja debitora parādsaistības pārsniedz trīs tūkstošus latu. "Līdz ar to ir skaidrs, ka "Tukuma gaļas kombināts LAT" ir parādā lielāku summu nekā trīs tūkstoši latu. "Tukuma gaļas kombināts LAT" nav samaksājis par piegādēm 2012.gada jūlijā un augustā," informēja Jaunsleine.

Viņa arī atzina, ka "Kurzemes gaļsaimniekam" jau ilgstoši ir bijušas problēmas atgūt naudu no "Tukuma gaļas kombināta LAT". "Ilgi nācām pretī. Tagad arī "Tukuma gaļas kombināta LAT" darbība ir apturēta, un solījumi par parāda atmaksu nav pildīti. Līdz ar to izmantojam savas tiesības vērsties tiesā," sacīja uzņēmuma juriste.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka "Kurzemes gaļsaimnieka" mērķis nav panākt "Tukuma gaļas kombināta LAT" pilnīgu izputēšanu. "Mēs ceram, ka uzņēmums spēs nokārtot savas saistības," teica Jaunsleine.

Ar "Tukuma gaļas kombinātu LAT" aģentūrai BNS neizdevās sazināties.

"Tukuma gaļas kombināts LAT" ir dibināts 2007.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2000 latu. Uzņēmums pieder četrām Latvijas privātpersonām. 2010.gadā uzņēmums strādāja ar 3,527 miljonu latu apgrozījumu un 101,4 tūkstošu latu zaudējumiem. "Tukuma gaļas kombināts LAT" kopš šā gada janvāra ir pārtraucis darbību.

"Kurzemes gaļsaimnieks" ir dibināts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,4 miljoni latu. Kompānija pieder četrām privātpersonām. 2011.gadā uzņēmums strādāja ar 14,931 miljona latu apgrozījumu un 37,7 tūkstošu latu peļņu.