Pēc domes sēdesLukmans pastāstīja, ka krasas vai evolucionāras pārmaiņas viņa vadībā pašvaldības darbā neesot gaidāmas, un, viņaprāt, ir jānodrošina pēctecība visiem iepriekšējiem lēmumiem, plāniem un noteiktajiem uzdevumiem, varbūt atsevišķās niansēs tos cenšoties pilnveidot.

"Neesmu revolucionārs. Uzskatu, ka revolūcijas var novest pie haosa, un vairāk novērtēju pēctecību un pabeigtību. Savulaik Šulcs man ir bijis kas līdzīgs darba audzinātājam, esmu no viņa šo to mācījies, cienu viņa paveikto, tāpēc neko kardināli pārkārtot netaisos," skaidroja jaunais mērs.

Par domes un tās vadības darba stilu Lukmans pauda, ka no agrākā viņš kā nozīmīgu uzskata principu, ka visi jautājumi pirms to lemšanas ir rūpīgi jāapspriež un jāizdiskutē, ņemot vērā un izvērtējot arī atšķirīgus argumentus vai iebildumus. To viņš apņēmies turpināt. Viņš uzskata, ka strīdīgus vai pretrunīgus risinājumus labāk izdiskutēt atkārtoti nekā steigties ar lemšanu.

Starp prioritātēm Tukuma mērs kā pašu tuvāko un aktuālāko nosauca nākamā gada pašvaldības budžeta sagatavošanu, jau ilgākā termiņā, viņaprāt, nepieciešams turpināt uzlabot darba organizāciju, neizslēdzot kādas struktūras pilnveidošanu, un šai procesā viss būtu jāpamato četros principos - situācijas analīzē, plānošanā, konkrētas atbildības noteikšanā un kontrolē.

Par galveno ilgtermiņa prioritāti Lukmans uzskata attīstības plānošanas dokumentu aktualizēšanu un pieņemšanu, lai savlaicīgi varētu sākt pieejamo Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu apgūšanu.

Kā ziņots, šodien Tukuma novada dome par domes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēja līdzšinējo mēra vietnieku Ēriku Lukmanu ("Tukuma pilsētai un novadam").

Viņš stājās Jura Šulca ("Tukuma pilsētai un novadam") vietā, kurš ievēlēts 12.Saeimā no "Vienotības" saraksta.

Partijas "Tukuma pilsētai un novadam" valdes loceklis un Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Volfs, izvirzot Lukmana kandidatūru, informēja domi, ka partija Lukmanu izvirza kā vienīgo kandidātu, ņemot vērā viņa ilggadējo pieredzi pašvaldības darbā ne tikai mēra vietnieka, bet arī pašvaldības izpilddirektora amatā, un, piemēram, patlaban Tukuma novadā spēkā esošā budžeta veidošanas un finansēšanas sistēma esot Lukmana radīta.

Saskaņā ar iepriekš deklarācijās norādīto Lukmans bijis Tukuma 3.vidusskolas direktors, Tukuma novada domes izpilddirektors, kā arī ieņēmis citus amatus pašvaldībā.

Līdz ar Šulca aiziešanu no pašvaldības deputāta mandātu ieguva Sarmīte Krecere.