Mākslinieks jau esot paguvis viesoties muzejā un iepazīties ar tur pieejamajiem fotomateriāliem un citu informāciju par Jāni Cimzi, lai pēc iespējas pietuvinātu vaska figūru realitātei.

Kā pastāstīja Cimdiņa, vaska figūrā atveidotais Jānis Cimze būs dabiskā augumā, sēdošā pozā ar viņam raksturīgu apģērbu un aksesuāriem. Figūra būšot papildinājums novadpētniecības muzeja krājumam un ekspozīcijai. "Visticamāk, būs arī interesenti, kas gribēs ne tikai vaska figūru apskatīt, bet arī ar to nofotografēties," atzina muzeja direktore.
Pēc Cimdiņas teiktā, vaska figūra varētu būt gatava 2014.gada marta beigās, kad arī notikšot svinīgs atklāšanas pasākums, kam patlaban detaļas gan vēl neesot zināmas.

Vaska figūras izveide ir novadpētniecības muzeja darbinieku iniciatīva, kas, kā pastāstīja Cimdiņa, dzimusi jau sen, taču, tuvojoties Jāņa Cimzes 200 gadu jubilejai, izdevies to pārvērst rīcībā.
Vaska figūras izveide kopumā izmaksās vairāk nekā 3000 latu, tos sedzot no Valkas novada domes budžeta piešķirtajiem līdzekļiem, 2013.gada maijā notikušajā labdarības robežtirgū savāktajiem līdzekļiem un paša novadpētniecības muzeja savāktajiem ziedojumiem.