Visas dienas garumā dvīņu pilsētās Valkā un Valgā notiks ne tikai tirgošanās, bet atrakcijas visām gaumēm. Dzims pilnīgi jauns sporta veids - uz abu valstu robežas ar siksnām ap galvām spēkosies abu valstu mēri. Redzēs, kurš kuru ievilks robežas otrā pusē.

Tirgū dalību pieteikuši teju 200 tirgotāji no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Varēs iegādāties slavenos sīpolus no Peipusa ezera, kūpinātas pīles un čilli ievārījumu, būs puķu stādi un podi, garšaugi, ziemcietes, gladiolu sīpoli, zemeņu stādi, augļkoki, krūmi un dekoratīvi krūmi, arī dažādi kūpinājumi, mājas sieri, maize, zivis, medus, saldējums un konditorejas izstrādājumi, rokdarbi un adījumi, ādas un vilnas izstrādājumi, keramika, koka izstrādājumi un rotaļlietas, daiļamatniecības preces un rotas.

Pirmo reizi pasākuma vēsturē notiks konkurss gaļas ražotājiem jeb "1.Starptautiskais gaļas un desu festivāls". Festivāla žūriju vadīs un gardos izstrādājumus vērtēs raidījuma "Mūsdienu Latvijas garša" šefpavāru supersezonas uzvarētājs un restorāna "Kaļķu vārti" šefpavārs Raimonds Zommers.

Konkurss norisināsies trīs kategorijās – atsevišķi tiks vērtēti uzņēmumi, kas ražo gaļas izstrādājumus, mājražotāji, kā arī amatieri. Arī apmeklētājiem būs iespēja nogaršot ražotāju piedāvātos izstrādājumus. Festivālā noteiks laureātus un pasniegs apbalvojumus šādās nominācijās – "Gardākā" un "Cēlākā".

Līdzekļi par tirdzniecības vietu nomu un loteriju tiek atvēlēti kādam konkrētam mērķim. Valkas un Valgas pašvaldību vadītāji un pārstāvji vienojās šī gada tirgus ieņēmumus ieguldīt unikālu šūpoļu uzstādīšanā uz Valkas – Valgas robežas. Šūpojoties, būs iespēja vienlaikus būt divās valstīs.
Atzīmējot abu valstu 10 gadu iestāšanos Eiropas Savienībā, pasākumā piedalīsies arī pārstāvji no Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un Igaunijā.

Apmeklētājiem par prieku daudzveidīga kultūras programma – uz skatuves spēlēs ansambļi un vietējie izpildītāji. Vakara turpinājumā - rokkoncerts. Pirmo gadu notiks strītbola sacensības. Noslēgumā zaļumballe ar grupu "Emburgas zēni" un "OnuPoeg".

Vairāk informācijas www.valka.lv sadaļā "Robežtirgus".