Tās izstādē piedalās arī Mančesteras Metropolitan universitāte Lielbritānijā, Starptautisko tūrisma ekonomikas pētījumu centrs Itālijā, Igaunijas Viesnīcu un tūrisma vadības skola, kā arī Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija.

Lielākais studiju ieguvums būs starptautiskā pieredze, jo vienā grupā apvienosies studenti no Latvijas, Lietuvas un citām valstīm, kā arī pasniedzēji, savas jomas eksperti, kuri pārstāvēs dažādas valstis. Studiju valoda būs angļu.

Jaunizveidotā programma ir pirmā šāda veida starptautiska kopīga maģistra studiju programma Latvijā, radīta ar mērķi ir sagatavot starptautiskā vidē konkurētspējīgus tūrisma pasākumu vadītājus, kā arī mazināt plaisu starp izglītību tūrismā un tūrisma un pasākumu industriju, kas jau sen Baltiju eksporta tirgos uztver kā vienotu galamērķi.

Studiju saturs ir sastādīts ciešā sadarbībā ar nozares profesionāļiem un starptautiski atzītiem ekspertiem. Programma ir inovatīva Baltijas reģionā ar studiju saturu, jaunām studiju pieejām, plašo informācijas komunikācijas instrumentu integrāciju un augstiem kvalitātes standartiem.

Studijas sāksies 2014.gada septembrī, taču pieteikties programmā, lai pēc triju semestru ilgām studijām saņemtu kopīgu Vidzemes Augstskolas un Klaipēdas Universitātes maģistra grādu, iespējams jau tagad.

Apvienotā maģistra programma tiek attīstīta Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas īstenotā projekta "Starptautiskā tūrisma un pasākumu vadība (2012-2014)" (International Tourism and Events Management (2012-2014) ITEM (527698-LLP-1-2012-1-LV-ERASMUS-EMCR)) ietvaros.