Praktisko nodarbību laikā studenti programmas "Attīstības glokalizācija: Lauku reģionu un mazu pilsētu attīstības perspektīvas globalizētā pasaulē" ietvaros veiks gadījumu izpēti par tādām tēmām, kā uzņēmējdarbības attīstība no glokalizācijas skatu punkta, izglītības internacionalizācija, jaunatnes politikas pašvaldībā, tīklošanās un resursu piesaiste, un kopienas attīstība.

Papildu lekcijām un praktiskajiem darbiem tiks organizētas arī ekskursijas, kuru laikā varēs gūt priekšstatu par to, kā darbojas dažādi vietēja līmeņa uzņēmumi.

Baltijas Starptautiskās vasaras skolas otra programma "Starptautiskā tūrisma un pasākumu vadība/ITEM" piedāvās studentiem ekskluzīvu iespēju piedalīties un veikt gadījuma izpētes darbus Eiropas galvaspilsētas "Rīga 2014" svētku laikā.

Studenti saņems arī praktiskus padomus un rekomendācijas no ārvalstu ekspertiem, kā no ekspertiem ar "skatu no malas". Tas skolas dalībniekiem ļaus apzināt idejas gan tūrisma, gan arī vietējā biznesa attīstībai.

Programma izstrādāta sadarbībā ar Klaipēdas universitāti, Igaunijas viesnīcu un tūrisma vadības augstskolu, Mančesteras Metrapolitēna universitāti, Starptautisko tūrisma ekonomikas studiju centru Itālijā un Latvijas viesnīcu un restorānu asociāciju.

Kopš 1999. gada Baltijas Starptautiskā vasaras skola ir tradicionāla vasaras izglītības programma, kas katru gadu norisinās Vidzemes Augstskolā. Tā tiek organizēta ar Eiropas Komisijas Mūžizglītības programmas un Valmieras pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu. Kopumā tajā ir piedalījušies 583 dalībnieki no 64 valstīm. Lielai daļai dalībnieku šī pieredze radījusi interesi par Latviju un Baltijas valstīm.