3.jūlijā no plkst.19.00 skatuve tiks iesildīta ar gardēžu pasākumiem "Valmiermuiža mielo" un "Pilna mute vasaras", kur pie lielā saimes galda viesi tiks cienāti ar Valmiermuižas virtuves pavāru ēdieniem un alus darītavas miestiņu, kā arī restorāna "Rātes vārti" pavāru radītajiem gardumiem.

Kad vēderprieki būs rimušies un prasīsies kādu jestru aktivitāti, plks.21.00 gaidāma pilsētas svētku atklāšana – grupas "Dzelzs vilka jauno Jāņu orķestris" koncerts, bet plkst.23.00 - brīvdabas kino vakars ar režisora Mārtiņa Grauda filmu "Gauja. Divreiz vienā upē".

Svētku otrajā dienā, 4.jūlijā, plkst.19.00 smeķīgus pārsteigumus būs sarūpējusi Valmiermuižas un "Rātes vārtu" virtuve, bet par muzikālu baudījumu rūpēsies Oskara Patjanko kapela no Rīgas.

Savukārt plkst.20.00 gaidāms Valmieras pilsētas koru koncerts, kad tiks izdziedātas pazīstamas un iemīļotas latviešu tautasdziesmas, un sadziedāšanās svētki, vienojoties "Dziesmā par Valmieru" un izdziedot jau folklorizējušās melodijas un komponistu dziesmas. Pēc kārtīgi padarīta darba plkst.21.00 interesentus priecēs Valmiermuižas virtuves pavāru klāts galds un meistarklases.

"Valmierai 731" kulminācijas dienā, 5.jūlijā, Centrālā skatuve tiks "iekustināta" jau plkst.9.00 ar "Valmiermuiža mielo" un "Pilna mute vasaras", kā arī ar "Gadu Muti" labumu tirdziņu un garšu meistaru darbnīcām, tādā veidā Vidzemes gardēdības tradīcijas "tērpjot" mūsdienīgā mērcē. No plkst.10.00 līdz 12.00 ikvienu priecēs muzikāli priekšnesumi "Valmiera mostas", no plkst.12.00 līdz 13.00 uzstāsies "Nepieradinātā Folka Orķestris", kas ir Valmiermuižas dāvana pilsētai svētkos, savukārt no plkst.13.00 līdz 15.00 gaidāma Valmieras un apkārtnes amatierkolektīvu koncertprogramma.

Pēc tam aicinām visus doties nelielā atpūtā, lai uzkrātu enerģiju vakaram, kas būs skaļš, krāšņs un ilgs līdz pat rīta gaismai. Plkst.20.00 izskanēs pilsētas svētku noslēguma koncerts, kurā uzstāsies vokālais trio "Lady's Sweet", solisti Aija Andrejeva, Jānis Stībelis un Normunds Rutulis ar pavadošo grupu "MC Orķestris". Pasākumu vadīs M. Čehova Rīgas Krievu drāmas teātra aktieris Rihards Lepers.

No plkst.23.00 līdz 5.00 aicinām izdancoties pilsētas svētku ballē, kurā spēlēs grupa "Pērkons", "MC Orķestris" un DJ Edgars, savukārt pusnaktī, plkst.24.00, valmieriešus un pilsētas viesus priecēs uguns ziedi Valmieras debesīs.