Apes novada domes personāla un sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ērmane norāda, ka līdz šim Apes novada pašvaldībā, kā arī pagasta pārvaldēs nav vērsies neviens iedzīvotājs, lai informētu par iespējamām neērtībām, ja "Nordeka" autobusi nekursēs.

Ērmane gan atzīst - ja iedzīvotāji vērsīsies pašvaldībā ar šādu informāciju, tā risinās jautājumu, lai iedzīvotāji tomēr nokļūtu galapunktos.

Šobrīd Apes autoostā nav izvietota informācija par to, ka, iespējams, būs problēmas ar pārvadājumiem, jo pašvaldībai nav šāda veida informācijas. Ja šāda informācija tiks saņemta, pašvaldība sola nekavējoties risināt jautājumu.

Savukārt Cēsu novada pašvaldības komunikācijas speciāliste Ance Saulīte informēja, ka uz un no Cēsīm brauc tikai viens AS "Nordeka" autobuss - maršrutā Smilte-Gulbene. Pašvaldību pārsvarā apkalpo AS "CATA" autobusi.

Arī Siguldas novada domes Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Liene Jurkāne norādīja, ka Siguldas novadā galvenokārt pasažieru pārvadājumus nodrošina "CATA". Tikmēr "Nordeka" autobusi kursē cauri Siguldai, pasažierus uzņemot pieturvietās, kas ir uz šosejas A2.

Valmierā "Nordeka" nodrošina kopumā tikai divus reisus Rūjiena-Valmiera un Valmiera-Rūjiena caur Rencēniem, kā arī Valmiera-Rīga un Rīga-Valmiera, pastāstīja pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas pārstāve Laura Moča.

Iepriekš minētajos maršrutos pārvadājumus nodrošina arī SIA "VTU Valmiera" autobusi, tādēļ cilvēku nokļūšana galamērķī tiek nodrošināta, viņa norādīja. Šobrīd "VTU Valmiera" papildreisus neplāno veidot, jo nav saņemts šāds pieprasījums. Cilvēki, kuriem no Valmieras jānokļūst Rūjienā, Rīgā, Rencēnos vai citās vietās šajos maršrutos, tiek aicināti pievērst uzmanību autobusu kustības sarakstiem, pārliecinoties par to, ka konkrētais reiss nav atcelts. Ja reiss ir atcelts, cilvēki aicināti doties ceļā nedaudz agrāk vai vēlāk, izmantojot iepriekšējo vai nākamo reisu.

Saņemot precīzu un apstiprinātu informāciju no "Nordeka" par uzņēmuma tālāko darbību pasažieru pārvadājumu nodrošināšanā Valmieras pusē, "VTU Valmiera" lems par nepieciešamajām izmaiņām satiksmes kustībā un informēs iedzīvotājus.

Kā ziņots, lai aizstāvētu savas tiesiskās intereses un protestētu pret zemajām algām, "Nordeka" autobusu vadītāji lēmuši par labu kolektīvajai rīcībai jeb streikam, informē arodbiedrība LABA.

Streiks pieteikts uz šā gada 8.novembra plkst.1 Ģertrūdes ielā 36.