"Gatavojot Vārkavas novada teritoriālo plānojumu, pēkšņi atklājām, ka pretēji mūsu pieņēmumam, Arendole nekad nav tikusi reģistrēta kā ciems," portālam "Delfi" atklāja Vārkavas novada domes vides inženiere Lilita Gavare.

Sēdē deputāti Arendoles ceļiem piešķīra arī nosaukumus: Āmuļu, Muižas un Kļavu ielas. Apstiprināta arī adrešu maiņa. Domes lēmums nosūtīts saskaņošanai un nepieciešamo formalitāšu veikšanai Valsts zemes dienesta Latgales reģionālajai nodaļai un "Latvijas Valsts ceļi" Latgales nodaļai.

"Arendole ir samērā blīvi apdzīvota vieta. Tur atrodas muiža, baznīca, bibliotēka, dzīvojamās un lauksaimniecības ēkas. To apdzīvo ap 50 cilvēku iedzīvotāju," teic Lilita, piebilstot, ka ielu nosaukumus domes deputāti piešķīruši tādus, kas raksturo konkrēto vietu. Piemēram, gar Kļavu ielu aug ļoti daudz kļavu, savukārt uz muižas ielas atrodas Arendoles muiža.

Ciema statusa piešķiršana arendoliešu dzīvi sevišķi nemainīšot, tiesa, būs augstāka zemes nodokļa likme. Arendoliešus pārmaiņas, protams, interesējot. Vairāki iedzīvotāji novada domē vaicājuši, kāpēc uz ciema statusa un ielu nosaukumu piešķiršanu nācies gaidīt tik ilgi.

Arendole ir ciems Vārkavas novada Rožkalnu pagastā. Tas izvietots pagasta dienvidaustrumos Dubnas kreisajā krastā 13 kilometru attālumā no pagasta centra Rimicāniem, kā arī 9 kilometru attālumā no novada centra Vecvārkavas.