Taurenes neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) punktā visi kā viens ir pārliecināti – jaunā mašīna ir daudz labāka un jau sen bija nepieciešama.

NMPD Vidzemes reģionālā centra vadītājs Aksels Roshofs atzina, ka par jauno operatīvo transportu paldies jāsaka veselības ministrei Ingrīdai Circenei un NMPD vadītājam Armandam Ploriņam. Viņi nozarē virzīja domu, ka primārais ir cilvēks un tas, kādos apstākļos viņš strādā.

"Ja operatīvais transportlīdzeklis ir labs, tad arī dzīvības glābšana, kas ir mūsu primārā lieta, ir kvalitatīvāka. Jo visiem zināms, ka šajā darbā ļoti svarīgs ir laiks, kurā mediķi ierodas pie pacienta, ir atšķirība, vai tās ir divas minūtes, piecas vai desmit. Tāpēc arī šīs automašīnas ir viens no mūsu primārajiem instrumentiem dzīvības glābšanā, un automašīnām jābūt kvalitatīvām," uzsver A.Roshofs.

Taurenes brigādei jaunā automašīna piešķirta, jo jāpieņem daudz izsaukumu. Brigāde ir ļoti noslogota. Auto pirkts par Eiropas Savienības fondu līdzekļiem. Viena šāda automašīna, aprīkota ar visu nepieciešamo medicīnas inventāru, maksā aptuveni 85 tūkstoši eiro.

Roshofs informē, ka tuvāko divu mēnešu laikā Cēsu bāzes atbalsta centram tiks nomainītas vēl piecas automašīnas. Salīdzinājumā ar līdz šim lietotajiem dienesta auto, jaunajām automašīnām ir klimata kontrole, kas nodrošina siltumu Latvijas ziemās. Automašīna ir aprīkota ar standarta medicīnisko inventāru, taču jāpiemin, ka jaunajā mašīnā aprīkojums ir modernāks.

Taurenes NMP punkta vecākā ārsta palīdze Judīte Graudiņa uzskata, ka jauna automašīna bija nepieciešama kopš brīža, kad 2009. gadā Taurenē tika atvērts šis medicīnas punkts. "Šo gadu laikā mums gājis smagi. Vecās mašīnas bieži lūza. Kaut kā šo laiku esam nodzīvojuši un beidzot sagaidījām jauno automobili," saka ārsta palīdze.

Viņa novērtē, ka jaunā automašīnā ir vairāk vietas, plaukti un aparatūra ir novietota daudz ērtāk.

Arī Vecpiebalgas novada domes priekšsēdētāja Ella Frīdvalde – Andersone bija ieradusies sveikt Taurenes NMP punkta darbiniekus ar jauno transportlīdzekli un atzina, ka tas jau sen bija gaidīts. "Pirmo solījumu, ka Taurenes brigādei būs jauna automašīna, mēs saņēmām pirms trīs gadiem, šis laiks ir samērā ātri paskrējis un mediķi beidzot ir sagaidījuši jauno automašīnu.

Domes priekšsēdētāja arī apsola, ka jau tuvākajos mēnešos pie Taurenes NMP punkta par pašvaldības līdzekļiem tiks izveidota nojume operatīvajam transportam.