Zibakcijas dalībniekiem vietnē www.apsveikumslatvijai.lv bija jāatšifrē novēlējums "Jaunus izgudrojumus un laimīgus cilvēkus!". Tieši šo Rēzeknes novada Dricānu vidusskolas 5.klases apsveikumu no vairāk nekā 400 iesūtītajiem skolēnu novēlējumiem izvēlējās Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Zibakcijas iniciators ir VAS "Elektroniskie sakari" un tai bija reģistrējušās ap 200 skolas dažādos Latvijas reģionos. Pavisam akcijai reģistrējušies 3861 īpašas aplikācijas lietotāji, bet kopējais dalībnieku skaits ir ievērojami lielāks. Par zibakcijas vēstnesi kļuva Rīgas Pļavnieku ģimnāzijas 7.klase.

Izmantojot apsveikšanas aplikāciju www.apsveikumslatvijai.lv un sūtījumu kodējot ar Morzas kodu, ikviens ir aicināts vēl visu novembri projekta ietvaros Latvijas dzimšanas dienā sumināt draugus, radus, kolēģus. Izmantojot aplikāciju, apsveikumus jau šobrīd ir izsūtījuši 1200 cilvēki.
Projekta pirmajā posmā līdz 9.novembrim skolas un skolēni iesūtīja savus apsveikuma tekstus, no kuriem Valsts prezidents atlasīja vienu zibakcijai. Skolēni galvenokārt vēlēja ilgu mūžu Latvijai, labu pārvaldību un iedzīvotājus, kā arī daļā apsveikumu bija minēts miers.

"Apsveikums Latvijai" ir unikāls projekts pasaulē, jo apsveikuma sūtīšana Latvijai dzimšanas dienā notiek, izmantojot Morzes ābeci. Turklāt projekta vēstneši Elīna un Vestards Šimkus katru Morzes signālu pārvērtuši klavieru skaņās. Tas ļauj ikvienam noklausīties melodiskus apsveikumus un tos atminēt, kā arī sūtīt savus apsveikumus radiniekiem, draugiem un kolēģiem. Projekts "Apsveikums Latvijai" ir veltījums Latvijai tās 100 gadu jubilejā, un tas turpinās darboties arī citus gadus.

Projekts ir veidots kā spēle, kurā ir jāatpazīst Morzes alfabēts un jāatšifrē apsveikumi, kas nemaz nav tik viegli izdarāms darbs. Veidojot projektu, bija svarīgi vienlaicīgi veicināt gan patriotismu par valsti, kurā dzīvojam, gan popularizēt inženierzinātnes.