"Krastu" pirmajā stāvā atrodas Jūrkalnes pagasta pārvalde, pasts un bibliotēka, bet ēkas otrais stāvs līdz šim netika izmantots, tādēļ tika pieņemts lēmums veikt telpu rekonstrukciju, lai pagastā dažādotu ne tikai vietējo iedzīvotāju, bet arī tūristu brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Nams celts 1835. gadā. Tas ir kultūrvēsturisks objekts ar arhitektonisku nozīmi. Savulaik ēkā 'mitusi' pirmā pagasta skola. Ulmaņlaikos – pagasta valde.

Veicot "Krastu" otrā stāva rekonstrukciju, iekārtota senlietu krātuve, kurā izvietoti Jūrkalnes un suitu novada tradicionālie vēstures priekšmeti, atjaunota viena mācību klase ar pirmās pagasta skolas mācību priekšmetiem un materiāliem, izveidots "vētru muzejs", kurā eksponēs no jūras izskalotus priekšmetus.

Domāts arī par radošo darbnīcu nodarbību organizēšanu, tādējādi pilnveidojot iedzīvotāju mūžizglītības piedāvājumu, apvienojot to ar vēsturisko tradīciju atjaunošanu – aušanu, tīklu lāpīšanu utt.

Lēmums par "Krastu" otrā stāva rekonstrukciju Ziemeļkurzemes reģionālā lauksaimniecības pārvaldē pieņemts 2013. gada 8. februārī, projekta kopējās izmaksas ir EUR 193402,53, Eiropas Zivsaimniecības finansējums ir EUR 76357,30, Ventspils novada pašvaldības – EUR 117045,25.

Rekonstrukcijas gaitā izbūvēta jauna siltumtrase, ēka pievienota centralizētās siltumapgādes sistēmai, nodrošinot tās energoefektīvu apsaimniekošanu.