Kā raksta laikraksts, Ušakova un Lemberga atpazīstamība gan neesot tieši saistāma ar politiķu paveikto vadītajā pašvaldībā. Ušakova atpazīstamību veicina plašā publicitāte taču 64% valsts iedzīvotāju un 79% rīdzinieku viņa darbu vērtē pozitīvi.

Ušakova negatīvais reitings nav pats zemākais, taču ar 14% rīdzinieku, kas viņa darbu vērtē negatīvi, viņš krietni atpaliek no Liepājas mēra Ulda Seska (33%) un Ventspils šobrīd no pienākumu pildīšanas atstādinātā vadītāja Lemberga (31%) darba kritizētāju skaita, raksta laikraksts. Lemberga darbu Kurzemē pozitīvi vērtē 56% aptaujāto, bet visā valstī - 55%. Lembergam valstī neatbalstītāju skaits (29%) ir mazāks nekā viņa vēlēšanu apgabalā.

Trešajā Latvijas lielāko pilsētu topā ierindojas nule par iestāšanos Reformu partijā paziņojusī Daugavpils pašvaldības vadītāja Žanna Kulakova, viņas paveikto pozitīvi vērtē ceturtdaļa Latgales vēlēšanu apgabalā aptaujāto, bet neatbalsta 18%. Tomēr šķiet, ka par Kulakovu zina tikai Daugavpilī, jo no apgabalā aptaujātajiem trešdaļa politiķes vārdu nebija dzirdējuši, norāda avīze.

Arī jelgavnieka Andra Rāviņa (Latvijas Zemnieku savienība) paveikto pozitīvi vērtē ceturtdaļa Zemgales vēlēšanu apgabalā aptaujāto, taču no populārāko pilsētas mēru trijnieka viņu izstūmis lielāks neatbalstītāju skaits - 18 %.

Piektais lielākais atbalstītāju skaits (23%) ir Liepājas pašvaldības vadītājam Uldim Seskam (Liepājas partija), taču viņš Latvijas lielo pilsētu vadītāju vidū spējis iedzīvoties arī lielākajā nedraugu pulkā - 33%. Šī ir arī aptaujā iekļauto politiķu neveiksmīgākā atbalstītāju un neatbalstītāju bilance.

Seskam seko rēzeknietis Aleksandrs Bartaševičs (Saskaņas centrs), kurš par savu nodomu skaidrību pārliecinājis 19% latgaliešu, bet nedraugos pulcējis vien 3%. Valmieras vadītāju Inesi Boķi Vidzemē šobrīd atbalsta 17%, bet otrreiz mēra krēslā viņu negribētu redzēt 12% vidzemnieku.

Jēkabpils pašvaldības vadītāja Leonīda Salceviča atbalstītāju un asāko kritizētāju pulks Zemgales vēlēšanu apgabalā ir identisks - 14%.

Neveiksmīgākais sabiedrisko attiecību speciālists šajā topā ir vienas no valsts iekārojamākajām pašvaldībām - Jūrmalas pilsētas mērs Gatis Truksnis. Mazs ir ne tikai viņa darba pozitīvi vērtējošo skaits (8,3%) un salīdzinoši liels kritizētāju īpatsvars (13%), bet viņam ir arī mazākais atpazīstamības koeficients, raksta avīze.