No Ventspils lāpa uzsāks ceļu uz Liepāju, kur 6.jūlijā notiks Latvijas III vasaras olimpiādes svinīgā atklāšana.

Pasākumā uzstāsies bērnu popgrupa "Jūras akmentiņi" un Liepājas pilsētas mūziķis Ivo Fomins. Par lāpas nogādāšanu līdz Ventspils robežai parūpēsies Ventspils sportisti, bet turpmāko ceļu līdz Liepājai veiks Liepājas sportisti.

Ventspils komandu Latvijas III olimpiādē pārstāvēs 155 sportisti, kuri startēs 19 sporta veidos: basketbols, futbols, vieglatlētika, peldēšana, džudo, BMX, bokss, svarcelšana, smaiļošana un kanoe airēšana, sporta vingrošana, šosejas riteņbraukšana, teikvando, šaušana, loka šaušana, golfs, triatlons, MTB riteņbraukšana un pludmales volejbols.

Komandas sastāvā ir sportisti, kuri jau izcīnījuši tiesības startēt Londonas Olimpiskajās spēlēs, kā šķēpmetēja Madara Palameika un tāllecēja Lauma Grīva, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, soļotājs Arnis Rumbenieks.

Latvijas Olimpiāde ir valsts mēroga uz Olimpiskiem principiem balstītas kompleksas sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas pilsētu komandas. Tās mērķis ir noteikt Latvijas labākos sportistus vasaras olimpiskajos sporta veidos, vēsta LOK.

Latvijas Olimpiāde notiek reizi četros gados. Latvijas I Olimpiāde 2004.gadā un Latvijas II Olimpiāde 2008.gadā notika Ventspilī.