"Audžuģimenes statuss atņemts par audžuģimenes pienākumu nepildīšanu, par bērnu emocionālu pazemošanu, vardarbību, izsmiešanu, izmantojot bērnu bezpalīdzīgo stāvokli. Bāriņtiesa pieņēma lēmumu un šo audžuģimenes statusu atņēma, balstoties uz dokumentiem, tostarp bērnu liecībām," teic Viesītes bāriņtiesas priekšsēdētāja Sandra Grigorjeva.

Kameras priekšā Māra Juskeviča runāt nav vēlējusies, taču pauž, ka savā rīcībā nesaskata nekādus pārkāpumus. Viņa uzskata, ka, atņemot audžu ģimenes statusu un izņemot bērnus no ģuimenes, bērnu intereses nav ņemtas vērā. "Man jau nekas nav atņemts. Atņemts ir bērniem - viņiem atņemtas mājas, kuras par savām saukuši piecus gadus. Ar bērniem varu sazināties, zinu, kā viņiem iet. Ja runā par vardarbību, tad mēs dzīvojam pilsētas centrā, kamiņi labi redzēja, kā auga bērni," teic Māra.

Divu gadu ilgā tiesvedība tiesā tika atkārtoti pāskatīta un janvārī spēkā stājās tiesas spriedums, apstiprinot Viesītes bariņtiesas lēmumu par audžuģimenes statusa atņemšanu Juškeviču ģimenei. Spriedums bija pārsūdzams, taču tas nav darīts. Situāciju aicinām labāk iepazīt video sižetā.