"Prieks, ka Viļānu novadā ir daudz ģimeņu, kas piekopj veselīgu dzīvesveidu un no mazām dienām radina bērnus pie sportošanas", par izdevušos pasākumu sacīja Viļānu novada Sporta skolas metodiķe Lolita Malinovska.

Ģimeņu sporta festivāls sākās ar svinīgu "Lielo ratiņu pastaigu – 2014", kur bitīšu pavadībā māmiņas un tēti kopā ar saviem bērniem izrotātos braucamrīkos devās svinīgā gājienā no bērnudārza līdz stadionam, kur mazie riteņbraucēji demonstrēja savas braukšanas spējas, kā arī saņemt medaļas.

Pēc kopīgas iesildīšanās rīta rosmē, ar lielu prieku ģimenes iesaistījās dažādās sportiskās aktivitātēs un spēlēs, kur uzdevumu izpildē vajadzēja būt precīzam un ātram. Paralēli sportošanai bērni varēja vizināties ar velokartu un priecāties piepūšamajās atrakcijās.

Lai veicinātu Viļānu novada iedzīvotāju iesaistīšanos veselību veicinošos pasākumos, visi interesenti varēja saņemt informāciju par nūjošanu un doties pārgājienā pa tuvāko apkārtni sertificēta trenera vadībā.

Par spīti karstajai saulei, apbalvošanu sagaidīja visas ģimenes un noslēgumā saņēma vērtīgas balvas, medaļas un diplomus. Katra ģimene saņēma nomināciju: Probuku ģimene nominēta kā kuplākā, Strušeļi - atraktīvākā ģimene, Ozoliņi – ašākā ģimene, Meļņiki – sportiskākā ģimene, kā arī citas nominācijas.

Jāpiemin, ka Ģimeņu sporta festivālu rīkoja Latvijas Tautas sporta asociācija sadarbībā ar Viļānu novada pašvaldības Sporta skolu.