36 laimīgi cilvēki trīs stundās –
'Lai spriestu, jāzina' speciālizlaidums divdesmitgadē
26. novembrī – tieši portāla DELFI 20 gadu jubilejā – par godu apaļajam notikumam risinājās īpašais raidījuma "Lai spriestu, jāzina" speciālizlaidums, kurā trīs stundu garumā DELFI studijā paviesojās 36 cilvēki – DELFI darbinieki, draugi un partneri. Tāpat raidījuma laikā pārraidījām 14 aizraujošu video materiālu gan par to, ko labu, cēlu un sabiedrībai noderīgu DELFI paveikuši, gan ironiskus joku video, kuros mūsu kolēģi komentē sabiedriskās aktualitātes.
36 laimīgi cilvēki trīs stundās – 'Lai spriestu, jāzina' speciālizlaidums divdesmitgadē
26. novembrī – tieši portāla DELFI 20 gadu jubilejā – par godu apaļajam notikumam risinājās īpašais raidījuma "Lai spriestu, jāzina" speciālizlaidums, kurā trīs stundu garumā DELFI studijā paviesojās 36 cilvēki – DELFI darbinieki, draugi un partneri. Tāpat raidījuma laikā pārraidījām 14 aizraujošu video materiālu gan par to, ko labu, cēlu un sabiedrībai noderīgu DELFI paveikuši, gan ironiskus joku video, kuros mūsu kolēģi komentē sabiedriskās aktualitātes.
Raidījums "Lai spriestu, jāzina" ierasti ļauj ielūkoties DELFI redakcijas darbā, tādēļ, veidojot šo īpašo jubilejas tiešraidi, viens no mērķiem bija parādīt arī tos "aizkadra" censoņus – dizaina, IT, mārketinga, reklāmas un citās nodaļās strādājošos –, bez kuriem DELFI nebūtu tie, ko ikdienā redz portāla lietotāji. Kopumā šajā speciālajā raidījumā piedalījās 21 DELFI darbinieks vai autors, stāstot gan par savu ikdienas darbu un tā lielākajiem izaicinājumiem, gan sirsnīgākajām atmiņām un grandiozajiem nākotnes plāniem.

"Tik daudz tiešraides viesu salīdzinoši īsā laikā nozīmē, ka visam jārit kā pa diedziņu, jo, tiklīdz kāds aizkavēsies, piemēram, grimējoties, var rasties neplānotas pauzes. Šoreiz, par laimi, tās izpalika," īpašā jubilejas raidījuma "Lai spriestu, jāzina" producente Madara Fridrihsone, kura ikdienā rūpējas par "DELFI TV ar Jāni Domburu" raidījumu, dalās savās atvieglojuma un gandarījuma pilnajās pārdomās.

Trīs stundas garo tiešraides raidījumu nenogurstoši vadīja Edgars Bāliņš un Andra Čudare, kuri abi vienbalsīgi atzīst, ka šī bija jauna un vienreizēja pieredze.
"Šī bija unikāla pieredze, kas ļāva pārliecināties par mūsu spēju strādāt dinamiski un reaģēt operatīvi, kā arī par spēju jautrā svētku noskaņojumā atskatīties uz paveikto. Nākamreiz vajadzēs vairāk pirotehnikas un dāvanu, viss pārējais bija vislabākajā līmenī,"
pēc raidījuma atzīst Edgars Bāliņš.
"Paldies kolēģiem, ka uzticēja tik nozīmīgā dzimšanas dienā pāris stundas pavadīt pozitīvu emociju virpulī. Jāatzīst, ka svētku kūku pat nenogaršoju, jo apziņa, ka tiešraidi skatās tik daudzi DELFI lasītāji, uzlika lielu atbildības sajūtu. Prieks, ka viss izdevās un vēlreiz varēju pārliecināties, ar cik brīnišķīgiem un profesionāliem cilvēkiem es ikdienā strādāju!".
Savos iespaidos pēc raidījuma dalās viena no jubilejas raidījuma vadītājām Andra Čudare.
Jubilejas raidījuma
"Lai spriestu, jāzina" pilns ieraksts
Latviešu portāla un krievu portāla galvenie redaktori Ingus Bērziņš un Anatolijs Golubovs pastāstīja par kāpumiem un grūtajiem brīžiem 20 gadu garumā. "DELFI Brand Studio" zīmolu komunikācijas vadītāja Kristīne Melne atklāja, kurš multimediālais stāsts pašai ir vistuvākais, un kas ir noslēpumainais festivāls "Trepītes", ārzemju ziņu redaktors Ansis Īvāns dalījās pieredzē par darbu karadarbības zonā Ukrainā, sporta redaktors Uldis Strautmanis runāja par savām asarām klātienē Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, "Versiju" autori Atis Klimovičs un Māris Zanders ieskicēja tēmas, par kurām viņi vēl nekad nav rakstījuši viedokļu rakstus, bet – varētu pamēģināt.

Sociālo tīklu satura redaktors Jānis Sildniks atcerējās, kā ticis grūstīts piketā pie Rīgas domes, lai nevarētu straumēt video tiešraidi, DELFI žurnālu galvenā redaktore Egita Pandere vēlreiz kopā ar skatītāju atmiņās izgaršoja gardēžu portāla "Tasty" dzimšanu, video nodaļas vadītājs Miks Siliņš runāja par to, kā ir režisēt ēteru tādiem nopietniem raidījumiem kā "DELFI TV ar Jāni Domburu", pasākumu projektu vadītāja Santa Pētersone stāstīja, kā DELFI organizē konferences, bet kultūras ziņu redaktore Nora Rieksta pastāstīja DELFI redakcijas īpašo stāstu par leģendāro alus muciņu, kas redakcijas telpās neatvērta nodzīvoja deviņus gadus.
Jānis Domburs solīja daudz asu diskusiju un interviju arī turpmāk, "Auto" redaktors Raimonds Zandovskis dalījās pieredzē, kā ir braukāt ar vairākus simtus tūkstošu eiro vērtu rolsroisu, vecākā dizainere Natālija Šindikova sniedza ieskatu tajā, kā top DELFI un DELFI projektu dizains, reklāmas nodaļas vadītāja Kristīne Brahmane vēstīja, ka reklāmas nodaļā darbinieki dara otrādi nekā pārējā sabiedrība – no sākuma izlasa reklāmas un tikai tad rakstus, mārketinga vadītāja Elise Bikova sniedza ieskatu šogad iecerētajā otrajā labdarības akcijā "Stiprini stipros".

Rakstnieks Osvalds Zebris ar patiku atcerējās, kā strādājis pie DELFI projektiem "Vaidelote", "100 gadu 100 dienās", "Uzticēšanās vērtība" un "1989", IT nodaļas vadītājs Vitālijs Vickops izskaidroja, kāpēc ne mirkli nedrīkst atslābt, lai portāls vienmēr darbotos, "DELFI plus" redaktors Filips Lastovskis sniedza ieskatu, kā veicas ar abonējamā satura publicēšanu, bet valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs atzina – pirms sešiem gadiem, kad viņš pievienojies DELFI, gan medijs bijis daudz citādāks, gan viņš pats – pilnīgi cits cilvēks.
Raidījumā piedalījās 15 mūsu draugi un partneri. Komiķis Rūdolfs Kugrēns jokoja par to, kurus DELFI darbiniekus viņš atpazīst vaigā, aktieris Vilis Daudziņš (2018. gada publikas iemīļotākais aktieris tautas balsojumā DELFI) stāstīja, kā rītu sāk ar ieskatīšanos DELFI, režisors Armands Zvirbulis pastāstīja, ar ko DELFI jaunā studija līdzīga seriālam "Sarkanais mežs", savukārt Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes jauno žurnālistu apmācītājas Vita Dreijere un Anna Peipiņa dalījās novērojumos, cik gatavi ir jaunie žurnālisti darbam DELFI un citos medijos.

Aktieris, mūziķis un sporta fans Kristiāns Kareļins atminējās, ka DELFI ieskatās jau kopš 15 gadu vecuma, šī mācību gada DELFI stipendiātes Laura Selīna Puķe un Laine Fedotova pastāstīja, kā stipendija palīdz mācībās, "Prāta spēļu" organizētāji Jānis un Edijs Zači paši tika testēti erudīcijas spēlē par to, ko un kad rakstījuši DELFI.

Reklāmas nozares pārstāvji Zigurds Zaķis un Una Rozenbauma sprieda par to, kā DELFI sauklis "Lai spriestu, jāzina" sevi attaisno DELFI darbībā, rokmūzikas urķis Viesturs Buivids atklāja, kā top viņa raksti par dažādu grupu labākajām dziesmām, mākslinieks Gatis Erdmanis izstāstīja paša radītās DELFI balvas stāstu, bet psihoterapeits Andris Veselovskis dalījās pārdomās, kā sabiedrībai palīdz viņa DELFI podkāsts "Laimes laboratorija".
Raidījumā vairākkārt redzējām jauno DELFI publicitātes video "Pirmie 20", kā arī video par DELFI 18 gadu dzimšanas dienas svinībām, Rūdolfa Kugrēna joku video par Latvijas futbola izlasi, video par RUS DELFI 19 gadu ballīti, par to, kā DELFI video tiešraides straumētāju "čakarē" onkuļi – plakāta turētāji, par to, kā DELFI kolēģis Eduards atrod noslēpumainu ledusskapi, par to, ka pie Čaka ielas bedrēm vainīgs kurmis, kā arī par to, kā DELFI rīkoja konferenci "Uz:RUNA".

Vēl bija skatāmi arī citi sižeti: raidījuma "DELFI TV ar Jāni Domburu" asāko momentu kompilācija, tipisks lasītāja iesūtīts video – par stirnu, kas neiet prom no ceļa, video par to, kā izskatās un ko dara DELFI grimētavā, visvairāk skatītais video DELFI "Facebook" profilā – kā neveiksmīgi no grāvja (ne)izvelk automašīnu, joku video – 10 lietas, no kurām latvieši baidās Helovīnā, Ūdru-Baložu ģimenes Ziemassvētku video sveiciens akcijai "Stiprini stipros", blogera Jāņa Krīvena video sveiciens, video, kurā kolēģis Patriks Pauls Briķis izrāda, kā darbojas DELFI studija, kā arī video par to, ko šovasar DELFI paveica sarunu festivālā "Lampa".
Paldies visiem DELFI darbiniekiem, skatītājiem un studijas viesiem, kuri mūsu divdesmitgades svinību dienu padarīja tik īpašu! Mēs arī turpmāk rūpēsimies, lai nodrošinātu jums saturu, kurš rosina domas un diskusijas, jo mēs ticam – lai spriestu, vajag zināt!