Ar pārliecību un ambīcijām – DELFI stipendijas laureāti
DELFI kā vadošajam medijam Latvijā rūp žurnālistikas nākotne, un viens no veidiem, kā nodrošināt kvalitatīvu saturu, ir motivēt studentus, kas top par mediju speciālistiem. Cerot uz jaunās paaudzes potenciālajiem panākumiem nākotnē, DELFI ziedoja Latvijas Universitātes (LU) fondam 10 000 eiro un izsludināja pieteikšanos, lai divi studenti pretendētu uz stipendiju 5000 eiro vērtībā.
DELFI stipendija tiek piešķirta jau otro gadu. Tāpat kā pirmajā reizē, žūrijas darbā piedalījās Latvijas Universitātes, tās fonda, Latvijas Žurnālistu asociācijas un DELFI pārstāvji. Ja pirmajā gadā uz divām stipendijām pretendēja astoņi studenti, tad šogad jau 13, turklāt šogad pretendenti varēja būt no jebkuras Latvijas augstskolas, kurā ir komunikācijas studiju kurss. Par stipendiātiem vēlējās kļūt 11 LU topošie žurnālisti, viens Rīgas Stradiņa universitātes pārstāvis un viena Vidzemes Augstskolas studente.
"Vairums pretendentu parādīja teicamu izpratni par to, ko vēlas sasniegt, darbojoties mediju laukā. Lielai daļai bija jau uzkrāta pieredze praktiskā darbā medijos, kas, neapšaubāmi, palielināja viņu zināšanas par to, kas īsti ir žurnālistika. Kandidāti pārsvarā arī labi pārzināja to, kas notiek Latvijas vadošajos medijos, nosauca virkni žurnālistu, kam vēlētos līdzināties. Līdz ar to izvēlēties divus visizcilākos bija daudz grūtāk nekā pērn,"
— par komisijas pieredzēto stāsta DELFI galvenais redaktors Ingus Bērziņš.
Pēc cītīgas pretendentu izvērtēšanas žūrijas komisija lēma, ka DELFI stipendiju visvairāk pelnījušas LU studente Laura Selīna Puķe un Vidzemes Augstskolas pārstāve Laine Fedotova. Abas meitenes demonstrēja par citiem kandidātiem nedaudz pārliecinošāku sniegumu. Žūrija bija vienisprātis, ka šīgada DELFI stipendijas ieguvējas nākotnē būs augstas raudzes profesionāles Latvijas žurnālistikā.
Nest labumu sabiedrībai – Laura Selīna Puķe
DELFI stipendijas ieguvēja Laura Selīna Puķe ar delfi.lv galveno redaktoru Ingu Bērziņu
Laura ir LU 2. kursa žurnālistikas studente, kas studiju procesā pārliecinājusies, ka izvēlējusies īsto profesiju. Rakstīt, būt notikumu epicentrā, uzzināt un atklāt ko jaunu – tas viss liek Laurai justies kā zivij ūdenī. Varbūt tieši tāpēc draugi un kursabiedri iedrošinājuši pieteikties stipendijai, lai arī centīgā studente par šādu iespēju jau bija dzirdējusi un noteikti izmēģinātu iespēju, taču citu pamudinājums tikai stiprināja ticību sev. Laura atzīst, ka stipendijas ieguvums pašas acīs ir lielākais sasniegums līdz šim, tāpēc par priecīgo vēsti ir neizsakāms prieks un gandarījums. Vaicāta par nākotnes plāniem žurnālistikā, Laura stāsta, ka gribētu sevi redzēt kādā kvalitatīvā un sabiedrības atzītā medijā. Darot to, kas patiešām patīk, – rakstot, pētot, informējot un nesot labumu sabiedrībai.

Laura sevi pilnveido ne tikai profesionālajā jomā universitātē, bet arī brīvajā laikā, jo ar prieku iesaistās labdarības organizācijā "Nāc līdzās!" kā brīvprātīgā un dzied jauktajā korī "Balti".
5000 eiro ir liela summa, tādēļ plānoju kārtīgi apdomāt, kā to pēc iespējas lietderīgāk izmantot. Zinu, ka žurnālistiem ir vajadzīgs plašs redzesloks, tādēļ centīšos paplašināt arī savējo. Domāju, ka stipendija palīdzēs man vairāk fokusēties uz mācībām, jo tā atvieglos manu ikdienu," tā par savām iecerēm izmantot stipendiju stāsta Laura Selīna.
Strādāt saskaņā ar sirdsapziņu – Laine Fedotova
DELFI stipendijas ieguvēja Laine Fedotova ar delfi.lv galveno redaktoru Ingu Bērziņu
Laine ir Vidzemes Augstskolas 3. kursa studente. Viņas izvēlētā joma – mediju studijas un žurnālistika. Raugoties uz savu profesionālo ceļu, Laine atzīst, ka vēlas rakstīt, jo vārds ir žurnālistikas galvenais darbarīks un rakstīšana iemāca šo instrumentu korekti lietot. "Savā karjerā es visvairāk vēlētos, lai visi tie cilvēki, kurus savā izaugsmes ceļā esmu satikusi un kuri man ir palīdzējuši, veltot savu laiku, enerģiju un citus resursus, pēc gadiem varētu atzīt, kas tas bijis tā vērts. Gribētos nenonākt pretrunās ar savu sirdsapziņu un piedzīvot sajūtu, ka ar manu līdzdalību pasaule ir kļuvusi kaut nedaudz labāka."

Laine jau pērn portālā DELFI ieraudzījusi rakstu par iepriekšējām stipendiātēm. Pagājušajā gadā šī stipendija bija paredzēta tikai LU studentiem, šogad iespēja pieteikties bija arī citu augstskolu studentiem, un Laine to nekavējoties izmantojusi. Studente atzīst, ka arī pieteikšanās process palīdzējis izdarīt kādus secinājumus un paškritiski paraudzīties pašai uz sevi.
Manuprāt, lielāks finansiālais nodrošinājums dāvā lielāku izvēles brīvību. Un tieši DELFI stipendija dāvā man lielāku iespēju izvēlēties, kam es veltu savu laiku un enerģiju. Savukārt šo resursu izmantošana sevis pilnveidošanā, studijās un profesionālo prasmju attīstīšanā ir labākais un vērtīgākais, ko varu darīt," savu gandarījumu, saņemot stipendiju 5000 eiro vērtībā, pauž Laine.
DELFI lepojas ar stipendijas ieguvējām un novēl topošajām mediju speciālistēm īstenot savas ieceres karjeras ceļā. Lai iegūtā stipendija motivē sasniegt jaunas karjeras virsotnes un kalpo par iedvesmu arī citiem studentiem. Lai sasniegtu, jādara!