Delfi 21
DELFI – ar jums kopā jau 21 gadu
Pirms 21 gada – agrā 1999. gada 26. novembra rītā – tika publicēta ziņa "Latvijā tiek atklāts jaunas paaudzes portāls – DELFI". Šodien mēs kopā ar jums, mūsu uzticīgie lasītāji, svinam pilngadību, turklāt dzimšanas dienu sagaidām ar jau vairāk nekā 10 tūkstošiem aktīvu maksas satura abonentu.
Dienā pirms 21 gada mēs vēl ziņojām par skolotāju streiku, karu Čečenijā, Sanda Prūša cīņām Pasaules kausā bobslejā un citiem tolaik karstiem jautājumiem. Lai gan ziņu plūsma, informācijas intensitāte un formātu daudzveidība šo gadu laikā ievērojami mainījusies, redzam, ka ir temati, kas vēl aizvien nekur nav pazuduši.

Tagad DELFI vairs nav tikai ziņu portāls. Tas ir Latvijā vadošais medijs, kam cilvēki uzticas. Tas ir mīlēts un novērtēts mediju zīmols. Lai saglabātu lasītāju uzticību, mēs darām daudz vairāk – vismaz 21 reizi vairāk, ar katru gadu paplašinot gan mūsu komandu, gan paveikto darbu sarakstu.

Gads kopš 20. jubilejas ir bijis īpaši spraigs – vērienīgi vizuālās stāstniecības projekti, pasākumi, iniciatīvas, svētki, apbalvojumi. Ir noticis daudz pārmaiņu, lai varētu pielāgoties "jaunā normāli" apstākļiem. Tomēr par visu pēc kārtas.

Lielākais darbs un uzmanība šī gada laikā noteikti tika veltīta Covid-19, jo līdz ar pandēmiju sākumu pasaulē valda globāla krīze un nenoteiktība – laiks, kad uzticama medija nozīme ir lielāka nekā jebkad agrāk. Tādēļ DELFI komanda ik dienu strādā 24/7 režīmā, lai informētu jūs par būtiskāko. To atzinīgi novērtējāt arī jūs – mūsu lasītāji, jo mēs pieredzējām ne vien ārkārtīgi augstus apmeklētības reitingus, bet arī, kā liecina "Kantar TNS" dati, DELFI ir pārliecinošs līderis starp medijiem un citiem informācijas avotiem, kas tiek izmantoti, lai iegūtu informāciju par situāciju Latvijā saistībā ar jauno koronavīrusu un tā izraisīto slimību Covid-19. Turklāt, kā liecina "Baltijas Zīmolu topa" pētījums, DELFI šogad tika atzīts par mīlētāko mediju zīmolu gan Latvijā, gan visā Baltijā. Paldies jums par uzticību un novērtējumu!
Redakcijas šī gada laikā ir ne tikai ziņojušas par aktuālajiem notikumiem, ir tapuši arī daudzi projekti, ar kuriem patiešām lepojamies. Pagājušā gada nogalē kopā ar "Ziedot.lv" realizējām ikgadējo atbalsta projektu "Stiprini stipros", kura ietvaros kopā jūs saziedojāt 68 508,53 eiro, kas nodrošināja smagi slimiem bērniem rehabilitāciju, auklītes pakalpojumus, medicīnas izdevumus, speciālo pārtiku, medikamentus un citus pakalpojumus, lai atvieglotu viņu ikdienu. Rakstu sērijā "Cik lupatu deķim" skaidrojām, kā tiek gatavota administratīvi teritoriālā reforma, "DELFI TV ar Jāni Domburu" komanda paralēli daudzām intervijām cītīgi pētīja masku iepirkumus pandēmijas laikā, kur viss nepavisam negāja gludi, intervējām Baltkrievijas bēgļus Latvijā, pirms Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām intervējām visus bijušos Rīgas mērus, izveidojām grāmatas cienīgu darbu par rietumu celmlaužiem Latvijas basketbolā, kā arī neaizmirsām, ka aprit 100 gadi vienām no Latvijas zemei un tautai nozīmīgākajām pārmaiņām – agrārajai reformai, kolēģi no dzīvesstila žurnālu nodaļas sīki un smalki aprakstīja Latvijas politiķu imidžu, kapu kultūras fenomenu, standartus, kas nosaka "perfektā ķermeņa" cenu, sekoja Markam Tvenam pa pēdām un nepārtraukti piedāvāja intervijas ar aizraujošiem Latvijas cilvēkiem, kā arī nodrošināja, ka Covid-19 laikā netiek aizmirsts par būtisku, bet bieži piemirstu jautājumu – sabiedrības garīgo veselību stingro ierobežojumu laikā, šo sarakstu varētu turpināt vēl un vēl.
DELFI multimediālie darbi
DELFI multimediālie darbi
Jaunus, efektīvus un aizraujošus veidus, kā uzrunāt lasītāju, šī gada laikā meklējusi arī "DELFI Brand Studio" – komanda, kas apvieno reklāmas un kvalitatīva satura veidošanas pieredzi. Kopš pērnā gada novembra "DELFI Brand Studio" sadarbībā ar dažādiem partneriem izstrādājusi virkni pamanāmu satura projektu, rakstu sēriju un citu risinājumu, par kuriem vairāk var uzzināt "DELFI Brand Studio" mājaslapā. Īpaši izceļama ir divu jaunu interneta žurnālu – Kinolente un Finhack – izstrāde, vizuālās stāstniecības projekts "Iepazīsti Ventspili vietējo acīm" (lasāms arī krievu valodā šeit), iedvesmojošu videostāstu sērija "Dzīve aizrauj", ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu uzsāktais projekts "Atbildīgi dabā", kā arī arī neilgi pirms DELFI dzimšanas dienas uzsāktais Dailes teātra simtgades projekts par to, kas parasti paliek skatītājiem slēpts – "Dailes teātris 100".
DELFI Brand Studio darbi
Jāpiebilst, ka šīs nav mūsu pirmās svinības šogad. Martā lielākajam krievu valodā vēstošajam ziņu portālam Baltijā rus.delfi.lv apritēja 20 gadi, bet maijā "DELFI plus" nosvinēja savu pirmo dzimšanas dienu, turpmāk piedāvājot izmēģināt saturu par draudzīgāku cenu – pirmās četras nedēļas par vienu eiro. Dažām mūsu iecerēm 2020. bija pirmais mūža gads – piedāvājām divus jaunus portālus – Kinolente un MVP, otrais no tiem ieņēmis ļoti redzamu vietu Latvijas sporta žurnālistikas kartē, bet, lai palīdzētu gūt lielāku skaidrību saistībā ar viltus ziņām, kas pandēmijas laikā pieņemas spēkā un sēj neziņu un bailes, pievienojāmies Starptautiskajam faktu pārbaudes tīklam.

Mūsu darbs nepalika arī bez ievērības. Saņēmām divas Latvijas Žurnālistu asociācijas izcilības balvas – Ingus Bērziņš tika atzīts par gada redaktoru 2019 un projekts par vērienīgāko bēgšanu Latvijas vēsturē, kad 1994. gada jūlijā no Jelgavas cietuma izbēga 89 cilvēki, "Izlaušanās" saņēma LŽA balvu kategorijā "Veikums mazākumtautību valodā".
Turpinot realizēt savu vīziju par ieinteresētu sabiedrību, esam rūpējušies par jauniešu izglītošanu. Šogad kopā ar Baltijas Mediju izcilības centru pirmo reizi organizējām modernās žurnālistikas skolu vidusskolēniem #Storygram – iesākām klātienē, bet, sākoties ārkārtas situācijai valstī, noslēdzām jau attālināti. Tomēr, neskatoties uz to, skolēni izmantoja iegūtās zināšanas praktiski un sagatavoja rakstu sēriju par sev un pasaulei būtisko – vides pārmaiņām. Atbalstot studējošos jauniešus, nodrošinājām "DELFI plus" abonementus visiem Latvijas Universitātes fonda stipendiātiem līdz akadēmiskā gada beigām, ko studenti atzinīgi novērtē jau šobrīd.
Linards Kļaviņš
Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes
doktora studiju programmas "Vides zinātne" students
DELFI izmantoju kā primāro ziņu avotu, kuru apskatu vairākas reizes dienā, bet "DELFI plus" sadaļu līdz šim abonēju pēc vajadzības. Man īpaši saistoši ir raksti par citiem LU fonda stipendiātiem un viņu pētījumiem – šādos rakstos tiek apkopots Latvijas zinātnē aktuālais, ko ne vienmēr var uzzināt, piedaloties kopīgajās zinātniskajās konferencēs.
Ilze Elberte
Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes doktorantūras 1. kursa studente
Jo vairāk cilvēkiem būs pieeja šādiem informācijas avotiem, jo vairāk viņi varēs ar pamatotu informāciju dalīties tālāk un stiprināt argumentētas un izpētītas informācijas apriti. Paldies DELFI par šo vērtīgo un noderīgo dāvanu!"
Nauris Osis
Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes
bakalaura studiju programmas "E-bizness un loģistikas vadības sistēmas" 1. kursa students
Tā kā DELFI izmantoju visvairāk no visiem Latvijas medijiem, bieži esmu domājis par "DELFI plus" abonementa iegādi, tomēr līdz šim nebiju saņēmies to izdarīt, bet, iegūstot abonementu, jutos ļoti pagodināts. Man ir prieks, ka DELFI novērtē stipendiātus un palīdz mums iegūt plašāku skatu uz pasaules notikumiem.
Martā aizvadījām publiskās uzstāšanās praktisko konferenci "Uzruna", kuras lektoru būtiskākās atziņas un video apkopoti un ērti apskatāmi te. Līdz ar pandēmijas ieviestajām izmaiņām sapratām: "Pastāvēs, kas pārvērtīsies!" Mēs centāmies pielāgoties ne tikai paši, bet palīdzējām mainīties arī citiem. Tā šogad sarunu festivāla LAMPA gan paši piedalījāmies ar trim savām tiešraides diskusijām, gan "DELFI TV" studija kalpoja par norises vietu citām 12 diskusijām, gan nodrošinājām 45 tiešraižu retranslēšanu, gan arī plaši atspoguļojām festivāla norisi visu četru dienu garumā. Savukārt, aicinot apzināties mākslinieku vērtīgumu un pienesumu sabiedrībai un atbalstīt savus iemīļotos mūziķus, DELFI sadarbībā ar Latvijas mūziķiem realizēja īpašu koncertu sēriju – "digiKoncerti".
Abonements
Tikai vienu dienu gada abonements par īpašu cenu
Savā jubilejā esam sarūpējuši īpašu dāvanu arī tev, mūsu uzticamo lasītāj. Tikai vienu dienu, 26. novembrī, vari iegādāties "DELFI plus" vai "MVP" gada abonementu par īpašo dzimšanas dienas cenu – 21 eiro (pilna gada abonementa cena ir 38,87 eiro).
Ar šo abonementu tev būs pieejams viss plašais maksas saturs, tostarp interaktīvie satura projekti, tāpat arī īpašie mūsu partneru piedāvājumi tikai abonentiem, bet, abonējot "DELFI plus", arī viss portāls bez komercreklāmām.

Piedāvājums ir spēkā līdz 26. novembra pulksten 23.59.
Abonēt "DELFI plus" vari šeit, bet analītisko sporta saturu MVP – šeit.

Lai vai kā pasaule mainītos, mēs apsolām tai mainīties līdzi un pielāgot savu darbu, lai vienmēr būtu ar jums, ziņotu par visu būtisko un jaunāko. Mēs pateicamies, ka esat kopā ar mums jau vairāk nekā divdesmit gadus!