DELFI piedāvā Covid-19 audio dienas apskatu un uzlabo TAB taustiņa lietojamību portālā
DELFI portāla apmeklētājiem piedāvā "Covid-19 dienas apskatu" audio formātā, kurā klausāms aktuālāko ziņu apkopojums par to, kas nozīmīgs saistībā ar jauno koranavīrusu noticis pēdējās 24 stundās un kas būtisks jāzina par vakcinēšanās procesu Latvijā un ārpus mūsu valsts robežām. Tādējādi paplašinām satura pieejamības formātus, lai pandēmijas laikā spētu vēl labāk nodrošināt ar svarīgākajām ziņām pēc iespējas plašāku sabiedrības daļu.
Visu vasaru un rudens sākumā šādā formātā klausītājus ik vakaru darba dienas beigās ap pulksten 18 par aktuālākajiem jaunumiem informēs pieredzējušās DELFI žurnālistes Laura Dzērve un Ksenija Koļesņikova. Audio apskats ir viņu veidots, autorēm pašām atlasot un ierunājot ziņas. Pirmās epizodes pieejamas DELFI podkāstu sadaļā šeit.
Ksenija Koļesņikova
Nacionālo ziņu redaktore
"Ceru, ka mūsu darbs kādam atvieglos ikdienu, ļaujot uzzināt pašu svarīgāko sev ērtākajā laikā vai labāk pieejamā formātā. Nekādu garu tekstu, tikai pats būtiskākais, par ko mēs pastāstām pēc iespējas kodolīgi un saprotami," saka Koļesņikova.
Laura Dzērve
"DELFI plus" redaktore
Savukārt Dzērve papildina: "Ik dienu ziņu par Covid-19 ir daudz. Līdz vakaram arī svarīgi jaunumi zaudē izceltās ziņas pozīcijas, jo tos nomaina arvien jauni notikumi. Šajā podkāstā apkopojam un izceļam dienas svarīgāko par jauno koronavīrusu vidēji 4 minūtes garā stāstījumā, lai pēc darbadienas var visu svarīgāko vienkopus noklausīties, veicot pāris klikšķu. Manuprāt, galvenais ir tas, ka šī ir vieta, kur nav lieki jāmeklē."
Tāpat portālā veikti tehniski uzlabojumi. Cilvēki, kas izmanto TAB klaviatūras podziņu, lai orientētos mājaslapā, līdz šim DELFI gadījumā saskārušies ar apgrūtinājumu – lai nokļūtu no pirmā TAB klikšķa līdz pirmajai portāla ziņai, podziņa bija jāpiespiež 37 reizes. Pēc uzlabojuma no pirmā TAB pieskāriena izveidots īsceļš, kas ļauj līdz pirmajai ziņai nokļūt, veicot vien divus klikšķus. Līdzīgi kā britu raidsabiedrības BBC ieviestais risinājums, arī DELFI pie otrā TAB klikšķa turpmāk piedāvā funkciju "Uz saturu", kas, piespiežot ENTER, tūlītēji aizved līdz portāla pirmajai ziņai. Uz priekšu portālā redzamajos elementos ved klikšķis TAB, bet atpakaļ – TAB + SHIFT.
Audio formāta apskati ieviesti, kā arī portāla tehniskie uzlabojumi īstenoti Kultūras ministrijas Mediju atbalsta fonda (MAF) projekta "Satura pieejamības piemērošana cilvēkiem ar invaliditāti" ietvaros.