'Delfi' un 'National Geographic' uzsāk projektu 'Latvijas atklājējs'
'Delfi' un 'National Geographic' uzsāk projektu 'Latvijas atklājējs'
Latvijā vadošais ziņu medijs "Delfi" un globālais televīzijas kanāls "National Geographic" janvārī uzsāk kopīgu projektu-balsojumu "Latvijas atklājējs", kurā līdz pat aprīlim meklēsim un novērtēsim spilgtas personības un aizraujošos video atklāsim jaunus stāstus par Latviju.
Projekta "Latvijas atklājējs" iedvesma ir "National Geographic" televīzijas raidījumu vadītāji – cilvēki, kuru pieredze, zinātkāre un piedzīvojumu gars paver pasauli plašāk. Balsojums notiks sešās kārtās, meklējot "Latvijas atklājēju" sešās dažādās kategorijās.
Pavārmāksla
Gordons Remzijs
Zinātne
Alberts Lins
žurnālistika
Mariana van Zellere
Izdzīvošana
Heizens Audels
Piedzīvojumi
Bērs Grills
Vēsture
Betānija Hjūza
Katrā kategorijā esam izvēlējušies piecus pārstāvjus no Latvijas – aizraujošas un spilgtas personības, kuru profesionālā darbība, vaļasprieki vai intereses atklāj Latvijas daudzpusīgās šķautnes. Katrā kategorijā lasītāji arī var iesniegt savus pretendentus –ja ieteikumu skaits sasniegs 15% no kopīgā balsojumu skaita konkrētajā balsojuma kārtā, persona tiks pievienota pārējiem balsojuma dalībniekiem.

Projektu sāksim ar pavārmākslas kategoriju, kuras iedvesma ir viens no pasaulē populārākajiem pavāriem Gordons Remzijs un "National Geographic" raidījums "Gordons Remzijs: neatklātās teritorijas" – šis balsojums notiks divas nedēļas no 17. līdz 30. janvārim.

Katras kārtas balsojuma uzvarētājs, titula "Latvijas atklājējs" ieguvējs, dosies piedzīvojumā, atklājot kādu vietu, notikumu, personību vai realizējot kādu sen lolotu ideju. No 7. marta šos piedzīvojumus video formātā nodosim skatītāju vērtējumam.

Aicinām arī Tevi, "Delfi" lasītāj, sekot līdzi balsojumam un katrā kategorijā izvēlēties savu favorītu – pēc katras balsojuma kārtas izlozē izvēlēsimies vienu laimīgo, kurš iegūs čemodānu ar "National Geographic" un "Delfi" suvenīriem, bet visi reģistrētie balsotāji balsojuma noslēgumā piedalīsies izlozē par galveno balvu "iPhone 14".
Kristīne Melne
"Delfi Brand Studio" galvenā redaktore
"Latvijas atklājējs" pretendentu meklējumi sešās dažādās kategorijās mūsu komandai bija interesantiem un pārsteidzošiem atklājumiem pilns process. Neslēpsim, tas nebija vienkārši, bet centāmies izvēlēties pēc iespējas daudzveidīgākas personības ar dažādām interesēm un darbības virzieniem, lai Latvijas atklāšanas piedzīvojumu mums visiem padarītu pēc iespējas interesantāku. Mēs zinām, ka Latvijā ir daudz personību, vietu, notikumu, garšu un stāstu, kuri vēl ir jāatklāj, un sadarbība ar tādu pasaulē zināmu mediju zīmolu kā "National Geographic" mums šos atklājumus ļauj pacelt jaunā līmenī.