DELFI vasara 2020 – ko lasītājiem un skatītājiem nepalaist garām!
Šonedēļ, kad pēc ekstrēmā pavasara Latvijā nu ar likumu noteiktas ārkārtējā stāvokļa beigas, vēlamies pateikt milzīgu paldies DELFI auditorijai – par to, ka visu šo laiku bijāt ar mums, uzticoties mums un saturam, kuru veidojam. Šis arī ir piemērots brīdis, lai pastāstītu, ko plānojam jums pavēstīt vasarā.
Pirmkārt – ziņas!
Mēs turpināsim īstenot savu misiju – atspoguļot un iesaistīt jūs, mūsu lasītāji, skatītāji un klausītāji, nodrošinot jums pirmajiem būtiskāko jaunumu informāciju visātrāk un precīzāk. Kā redzams "Gemius Ratings", maijā portālu DELFI lietoja 870 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, kas ļauj mums stabili noturēties valstī populārākā medija pozīcijās. Tāpat jāpiemin aprīlī veiktā socioloģiskā aptauja, kas parādīja, ka no visiem medijiem jaunumus par Covid-19 iedzīvotāji visvairāk izvēlas iegūt DELFI (23% respondentu kā galveno informācijas avotu nosauca DELFI, nākamais uzticību iemantojušais medijs saņēma tikai 9% aptaujāto atbalstu).

Tas nozīmē, ka sabiedrība mums tic, sabiedrība izvēlas mūs, un mēs čakli strādājam, lai jūs nepieviltu. Turpināsim Latvijas ziņu sadaļā informēt par visu svarīgo, kas saistīts ar pandēmiju, administratīvi teritoriālo reformu, augstākās izglītības reformu un citām politikas aktualitātēm. Biznesa sadaļā ziņosim, kas jāzina uzņēmējiem un ikvienam pilsonim par ekonomikas attīstību pēckrīzes apstākļos. Atsāksies sporta un kultūras dzīve – vienmēr būsim pirmie, kas pavēstīs aktuālo šajās jomās. Vispusīgi ziņosim par visu, ko no mums vēlas uzzināt.
Otrkārt, "DELFI plus"
Nosvinējuši gada jubileju un maijā pārsnieguši 5700 aktīvo abonentu skaitu, turpinām veicināt ieinteresētu sabiedrību, katru dienu domājot, kā vēl interesantāk un izsmeļošāk stāstīt par visdažādākajiem tematiem, par kuriem vēlas lasīt un skatīties abonenti un potenciālie abonenti.

Jūnijā, jūlijā un augustā paredzētas intervijas ar Latvijā iemīļotām un cienītām personībām, kā arī rakstu sērija par dažādām tautsaimniecības nozarēm – kā tām pārvarēt krīzes sekas. Tāpat varam gaidīt asprātīgas un aizdomāties liekošas esejas un viedokļu rakstus – gan vietējo autoru, gan mūsu Baltijas un Krievijas partneru – "Delfi" grupas mediju un Krievijas neatkarīgā portāla "republic.ru". Būs arī rakstu sērija, gatavojoties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, – par to, kuras ir Rīgas neatliekami risināmās problēmas. Protams, būs arī tradicionālie "DELFI plus" lasītāju iemīļotie stāsti par vēsturi – jau gatavojam ieskatu Jelgavas dižajā vēsturē pirms pilsētas sagraušanas Otrajā pasaules karā, Latvijas pirmās republikas laika skaistumkonkursu apskatu un citus.

"DELFI plus" dzīvesstila sadaļā piedāvāsim gan labākos paņēmienus, kā pilsētniekiem šovasar iedzīvoties laukos, gan iedvesmojošus Latvijas apceļošanas maršrutus un sarunas siltos vasaras vakaros ar cilvēkiem, kam ir, ko ieteikt citiem.

Vasarā turpināsim piedāvāt "DELFI plus" izmēģinājuma pieslēgumu – iespēju nedēļu lasīt "DELFI plus" par 1 centu. Kampaņas pirmie rezultāti maijā rāda, ka vairums no tiem, kas izmēģina, saglabā abonementu arī pēc izmēģinājuma perioda beigām – acīmredzot novērtē abonenta statusa priekšrocības. Par to esam jums ļoti pateicīgi.
Treškārt, multimediālie stāsti
Ja turpināsit sekot līdzi DELFI jaunumiem, šovasar varēsit baudīt vismaz trīs DELFI žurnālistu rūpīgi sagatavotus multimediālus stāstus – par kapu kopšanas kultūru Latvijā, par BMW markas automašīnu mīļotāju fanātisma pilno kopienas dzīvi un par norvēģu ceļotāja Tūra Heijerdāla apbrīnojamo, dēku pilno mūžu.

Tāpat vasaras mēnešos aktīvi turpinās darboties "DELFI TV ar Jāni Domburu". Protams, būs jaunas prasīgākās intervijas un spraigākās diskusijas par aktualitātēm, piemēram, pagājušā nedēļā notikusī šķēpu laušana par augstākās izglītības reformēšanu, kā arī raidījumi, kuros piedalīsies nozīmīgākie cilvēki visdažādākajās jomās. Jānis Domburs un viņa komanda arī turpinās pētīt aizsarglīdzekļu un citus krīzes laika iepirkumus, turpināsies arī publikāciju sērija "Maisi vaļā" saistībā ar VDK datubāzē "Delta Latvija" atklāto. Augustā notiks arī priekšvēlēšanu raidījumi pirms Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.
Ārkārtējais stāvoklis beidzies, tāpēc tie "DELFI plus" raksti un raidījumi, kuri pandēmijas kulminācijas laikā bija atvērti visiem, tagad būs pieejami tikai abonentiem. Liels paldies tiem, kas jau mūs abonē un atbalsta kvalitatīvu žurnālistiku, un ceram, ka tas būs kā mudinājums tiem, kas vēl nav abonenti, izšķirties, ka par šo saturu ir vērts maksāt, un pievienoties "DELFI plus" abonentu pulkam, kas bauda abonentu priekšrocības. Ierosmei seši piemēri "DELFI plus" saturam, kurā padziļināti runājām par jautājumiem saistībā ar koronavīrusu:
Ierosmei seši piemēri "DELFI plus" saturam, kurā padziļināti runājām par jautājumiem saistībā ar koronavīrusu:
'Delfi TV ar Jāni Domburu' atbild infektologs Uga Dumpis. Pilns ieraksts
Latvieši karantīnā Itālijā: antipanikotāji ir ļaunāki par vīrusu
Starptautiskā pētījumā ieskicē skarbus scenārijus: mājās var nākties sēdēt mēnešiem ilgi
Māris Zanders: Daži pandēmijas raisīti ļoti nepatīkami jautājumi
Te uztraukums ir citāds: kā tautieši izolējas latviešu centrā Vācijā
Veselības ministre Viņķele atbild par ārkārtējo situāciju 'Covid-19' izplatības ierobežošanai. Pilns ieraksts
Esi ar DELFI arī turpmāk un uzzini jaunākās ziņas, lasi aizraujošus stāstus, skaties raidījumus un smelies iedvesmu savai 2020. gada vasarai!