Ko sagaidījām šogad un ko gaidīsim nākotnē – 'Delfi' svin 23. dzimšanas dienu
Ko sagaidījām šogad un ko gaidīsim nākotnē –
'Delfi' svin 23. dzimšanas dienu
Šodien, 26. novembrī, Latvijā vadošais ziņu medijs "Delfi" svin savu 23. dzimšanas dienu – dienu, kurā pirms 23 gadiem tika publicētas pirmās 18 ziņas, un brīdi, no kura sākām ziņot par mums visiem tik svarīgo. Jubilejas noskaņās piedāvājam atskatīties uz aizvadītā gada "Delfi" nozīmīgākajiem notikumiem.
Pagājušo dzimšanas dienu pavadījām "Delfi" zīmola kampaņas "Kad tev ir svarīgi" zīmē, kad sākām iepazīstināt ar saviem autoriem. To darīsim arī turpmāk, lai tu varētu iepazīties ar visām redakcijas personībām, uzzināt vairāk par saviem mīļākajiem autoriem, par to, kas viņiem ir svarīgi darbā un ārpus tā, kā arī – ko viņu dzīvē nozīmē būt "Delfi" autoram. Ar visiem autoriem vari iepazīties"Delfi" autoru lapā.
Gada sākums – apstāties un saprast
Gada sākums – apstāties un saprast
2022. gads mums visiem iesākās ar traģiskajiem ģeopolitiskajiem notikumiem un Krievijas iebrukumu Ukrainā, kas ikvienam lika apstāties un saprast, cik svarīgi ir būt informētiem, ka jāturpina sekot līdzi nozīmīgākajai informācijai, kā arī jāmācās atdalīt to no nepatiesas informācijas. Par to visu vairāk nekā mēneša garumā 24 stundas diennaktī mūsu autori jums ziņoja, kā arī aktīvi cīnījās pret plašajām un agresīvajām dezinformācijas kampaņām, lai jūs varētu veidot paši savu viedokli, kas balstīts uz patiesiem un pārbaudītiem faktiem. Jo mēs ticam, ka zinoši un savos spriedumos patstāvīgi cilvēki veido stipras sabiedrības pamatu, un, lai vēl vairāk cīnītos pret dezinformāciju un par mediju telpas tīrību, vasarā atjaunojām sadaļas "Atmaskots" darbību.

Neatkarīgi no dažādiem pasaules notikumiem mēs turpinām attīstīties un piedāvāt savai auditorijai arvien jaunus satura risinājumus, tādēļ gada sākumā izziņojām piecus jaunus "Delfi TV" raidījumus par sportu, kultūru un ārpolitikas notikumiem, kas ietekmē arī Latvijas dzīvi, tiesību jautājumiem, kā arī pētnieciskās žurnālistikas jomā. Līdzās diviem jau piedāvātajiem ikdienas raidījumiem – "Spried ar Delfi" un investīcijām veltītajam "Nākotnes kapitāls" – tie paplašināja mūsu raidījumu loku līdz septiņiem raidījumiem.
Pavasaris – solis nākotnē
Pavasaris – solis nākotnē
Pavasari pavadījām kvalitatīva satura dzimšanas dienu zīmē, jo maijā trešo dzimšanas dienu svinēja "Delfi Plus", savukārt nu jau Latvijā vadošais biznesa ziņu medijs "Delfi Bizness" nosvinēja pirmo dzimšanas dienu. Lai no sirds nosvinētu kvalitatīva satura svētkus, maijā atklājām arī "Delfi Veikalu", kurā atrodamas nu jau četru produktu kolekcijas: "Delfi", "Svarīga", MVP un "Domā, spried un sver!".

Turpinot rūpēties par ieinteresētas sabiedrības izveidi un mediju nozares attīstību, jau trešo gadu kopā ar Baltijas Mediju izcilības centru un organizāciju "Internews" rīkojām bezmaksas žurnālistikas skolu vidusskolēniem #Storygram, kur vairāku nedēļu garumā skolēni mācījās no ekspertiem un savas jomas profesionāļiem, lai kopīgiem spēkiem izveidotu īpašu redakcionālo rakstu sēriju, kas veltīta kādai konkrētai visiem svarīgai tēmai. Šī gada projektu vari aplūkot šeit.
Vasara – izlaidumu un festivālu laiks
Vasara – izlaidumu un festivālu laiks
Šogad pirmo reizi, lai iepriecinātu jauniešus un apsveiktu ar žurnālistikas skolas pabeigšanu, sarīkojām izlaiduma pasākumu "Delfi" birojā, kur jaunieši kopā ar saviem pasniedzējiem varēja vērot svinīgo izlaiduma daļu, kas norisinājās "Delfi TV" studijā, bet neoficiālajā daļā atskatīties uz paveikto kopā ar Edgaru Bāliņu. Noskatīties visu izlaiduma ceremoniju vari šeit.
"Kad tev ir svarīgi uzzināt vairāk, maksājot mazāk!" – ar šādu saukli šī gada jūnijā pieteicām "Delfi Abonementu" un īpašo vasaras iepazīšanās cenu un periodu, lai ikvienam būtu ērtāk pieejams viss "Delfi" maksas saturs: "Delfi Plus", MVP un "Delfi Bizness". Ar "Delfi Abonementu" ikvienam ir iespēja pievienot vēl vienu lietotāju savam kontam bez papildu maksas, kā arī lietot visu saturu ar samazinātu reklāmu apjomu. Ņemot vērā sabiedrības ieinteresētību, atgriezām "Delfi Abonementa" īpašo iepazīšanās cenu – trīs mēnešus tikai par 1 eiro periodā.
Jau divus gadus jūlijs "Delfi" ir MVP mēnesis, jo tieši tad svinam Latvijā visvairāk abonētā sporta medija dzimšanas dienu. Šogad gluži kā īpašu dzimšanas dienas dāvanu MVP autoru komanda saņēma starptautisku atzinību – 2. vietu kategorijā "Labākais abonēšanas nišas produkts starp nacionālajiem zīmoliem" ("Best Subscription Niche Product" ("National Brands")) Starptautiskās Ziņu mediju asociācijas mediju balvas (INMA) "Global Media Awards 2022" izcīņā, turklāt MVP bija vienīgais Latviju pārstāvošais mediju produkts, kā arī vienīgais Baltijā, kas ieguvis nomināciju šajā kategorijā. Vairāk par iegūto apbalvojumu uzzini šeit, savukārt MVP galvenā redaktora Ingmāra Jurisona pārdomas MVP 2. dzimšanas dienā lasi šeit.

Turpinājām arī 2018. gadā iesākto tradīciju – dalību sarunu festivālā "Lampa", kurā uz 33 skatuvēm 250 pasākumos diskutēja politiķi, eksperti un visdažādāko jomu profesionāļi, meklējot atbildes uz svarīgiem jautājumiem. Šogad pirmo reizi sarunu festivālā piedalījāmies ar diskusiju krievu valodā, cenšoties izdibināt, kā karš Ukrainā ir izmainījis krievvalodīgos – gan Latvijā, gan pasaulē – un cik liela atbildība notiekošajā ir katram no mums, gan sabiedrībai, gan medijiem, gan arī valdībai. Savukārt latviešu valodā diskutējām par tēmu "Mediju darbība kara apstākļos – ko sabiedrība no tiem gaida un ko (nesaņem)?". Abas diskusijas moderēja "Delfi TV" žurnāliste Alina Lastovska.

Abas "Delfi" diskusijas vari noskatīties šeit.
Rudentiņš bagāts vīrs
Rudentiņš bagāts vīrs
90 906 sekundes raidījumos, trīs projektos un vairāk nekā 240 ziņās "Delfi" autori palīdzēja ikvienam izvērtēt visu, kas veicina vai bremzē Latvijas kā demokrātiskas valsts attīstību un sabiedrības labklājības pieaugumu, analizējot, ko par šiem tematiem saka kandidējošo politisko spēku pārstāvji. Raidījumu ciklā "Nākamais, lūdzu!" Alina Lastovska un Olga Dragiļeva tikās ar visu partiju pārstāvjiem, lai atskatītos uz to, kas padarīts līdz šim, un lūkotu, kas plānots nākotnē, kā arī uzdodu jautājumus premjera amata kandidātiem.

Savukārt divos "Saeimas labirints" raidījumos, kurus vadīja Andris Auzāns, pārbaudījām politiķu erudīciju, lai saprastu, vai viņu solījumiem sekos arī darbi, vai viņiem piemīt līderim nepieciešamais prāta asums un erudīcija, kas palīdzēs veiksmīgi rīkoties nestandarta situācijās un sasniegt ambiciozos politiskos mērķus.
Lai veicinātu sabiedrības ieinteresētību un mudinātu to doties vēlēt, kopā ar dizaina zīmolu "Vaira Vīksne" izstrādājām trīs produktu kolekciju, kuru, tāpat kā mūsu vēlēšanām veltīto saturu, pavada Raiņa aicinājums "Domā, spried un sver!".
Lai stiprinātu mediju nozares attīstību un palīdzētu jaunajiem talantiem, jau ceturto gadu ziedojām 10 tūkstošus eiro Latvijas Universitātes fondam. Ja līdz šim "Delfi" stipendija tika piešķirta diviem izciliem studentiem, tad šogad pirmo reizi "Delfi" stipendija tika sadalīta starp trim izcilniecēm: LU Sociālo zinātņu fakultātes studentēm Līvu Danielu Borisovu un Everitu Mucenieci un Rīgas Stradiņa universitātes komunikācijas zinātnes studenti Martu Puzāku, kuras, tāpat kā visi pārējie LU fonda stipendiāti, saņems "Delfi Abonementu" līdz pat mācību gada beigām. Vairāk par izcilniecēm un to, kādēļ viņām bija svarīgi saņemt stipendiju, lasi šeit.
Mums ir svarīgi studenti un pedagogi! Tādēļ līdz pat nākamā gada 1.septembrim visiem ISIC un ITIC karšu īpašniekiem piedāvajam īpašu cenu "Delfi Abonements" iegādei - 1 EUR par 4 nedēļām. Īpašā cena ir spēkā 13 periodus no abonementa iegādes brīža, pēc tam abonēšanas maksa paaugstināsies uz 9,99 eiro. Abonementu vari pārtraukt jebkurā sev ērtā laikā. Izmantojot šo piedāvājumu, ietaupīsi 90% no abonēšanas maksas, vienlaikus iegūstot oriģinālsaturu un analītiskas informācijas devu. Par to kā saņemt īpašo abonēšanas piedāvājumu lasi šeit.
Pastāvēs, kas pārvērtīsies!
Pastāvēs, kas pārvērtīsies!
Šī gada oktobrī paziņojām par izmaiņām "Delfi" redakcijas vadībā, kā arī AS "Delfi" valdē. Par amata atstāšanu paziņoja ilggadējais tās redaktors Ingus Bērziņš, kurš pēc vairāk nekā 20 gadiem "Delfi" un 28 gadiem žurnālistikā nolēmis šobrīd likt punktu darbībai šajā jomā. Tieši Bērziņa vadībā "Delfi" redakcija izauga no dažiem cilvēkiem līdz vairāk nekā 70 autoriem, kuri diendienā plecu pie pleca strādā, lai nodrošinātu kvalitatīvu žurnālistiku.

Ar 24. oktobri "Delfi" galvenā redaktora amatu ieņem Filips Lastovskis, kurš darbu "Delfi" uzsāka 2013. gadā, bijis "Delfi Plus" galvenais redaktors, "Delfi" galvenā redaktora pienākumu izpildītājs, kā arī vadījis Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļu. Līdz ar izmaiņām redakcijas vadībā mainījās arī AS "Delfi" valde. Līdz ar divu valdes locekļu – līdzšinējā "Delfi" galvenā redaktora Ingus Bērziņa un "Rus.Delfi.lv" galvenā redaktora Anatolija Golubova – pilnvaru beigām no 20. oktobra AS "Delfi" valdei pievienojās "Delfi" galvenais redaktors Filips Lastovskis, kā arī "Delfi" Biznesa attīstības un abonēšanas nodaļas vadītāja Maira Meija.

"Delfi" 23. dzimšanas dienā vēlas izgaismot savu abonentu ikdienu, tādēļ ikviens, kas iegādāsies vai papildinās savu viena vai divu gadu "Delfi Abonementu", dāvanā saņems divas biļetes uz lielo laternu festivālu "Pūķi, mīti un leģendas". Piedāvājums spēkā tikai līdz 4. decembrim! Uzzināt vairāk par īpašo abonēšanas piedāvājumu vari šeit.
Jā, sasniegts ir daudz, bet mēs negrasāmies gulēt uz lauriem – pasaule ir mainīga, un mēs maināmies tai līdzi, izzinot arvien jaunus apvāršņus. Tiesa, nekas no paveiktā nebūtu iespējams bez jums, mūsu mīļie lasītāji un skatītāji, tāpēc sakām jums lielu paldies par to, ka esat kopā ar mums, un no sirds ceram, ka būsiet arī turpmāk!