Laine Fedotova
'Delfi' autore, kurai ir svarīgi veicināt pārmaiņas
"Delfi Plus" žurnāliste Laine bērnībā sapņojusi par dažādām profesijām, tostarp arī domājusi, ka varētu kļūt par ķirurģi, veterinārārsti, pārdevēju, frizieri un izmeklētāju. Viņa atzīst, ka pēc vidusskolas beigšanas pavirši izturējusies pret studiju izvēli. Tobrīd saprātīgākais virziens, kurp doties, šķita žurnālistikas studijas Vidzemes Augstskolā, taču sākumā viņa nebija sajūsmā nedz par žurnālistiku, nedz Valmieru, lai gan mācījusies ļoti uzcītīgi.

Pateicoties vecākiem, kuri meitu mudinājuši dot žurnālistikai iespēju, Lainei šī profesija pamazām sākusi iepatikties. Viņa arī sapratusi, ka vislabāk jūtas tieši rakstošajā žurnālistikā. Savukārt pagrieziena punkts noticis 2019. gada rudenī, kad, studējot trešajā kursā, Laine kopā ar "Delfi" žurnālisti Lauru Dzērvi veidojusi rakstu sēriju "Bads nav metafora", kurā tika stāstīts par medicīniskās pārtikas dārdzību un paliatīvās aprūpes pacientu nespēju to atļauties. Kā stāsta autore, Veselības ministrija apņēmās šo problēmu risināt, un tobrīd viņa redzēja, ka ar žurnālista darbu iespējams veicināt reālas pārmaiņas. Kā pati saka, šī pieredze viņai palīdzēja iepazīt žurnālistikas drēbi.

Aicinām iepazīties ar Laines Fedotovas autora lapu, kurā ir izcelti, viņasprāt, svarīgākie darbi, kā arī visi jaunākie raksti.

Stāstot par tēmām, kuras ikdienā nākas aprakstīt, Laine min, ka viņa nav īpaši izvēlīga un ļoti uzticas savas redaktores norādēm. Darbs ļauj uzzināt daudz jauna, jo tēmu loks, ar kurām ikdienā jāstrādā, ir ārkārtīgi plašs. "Manuprāt, labs žurnālists ir azartisks. Tā ir galvenā īpašība. Viņam ir jāspēj justies komfortabli arī visnotaļ stulbās situācijās, kad jāuzdod daudz jautājumu. Žurnālists arī nevar būt slinks," tā Laine.

Savukārt ikdienā, kad cilvēki uzzina, ka Laine strādā portālā "Delfi", viņiem parasti rodas trīs galvenie jautājumi. Pirmais: "Par ko tu raksti?" Otrais: "Vai tavi ir tie raksti, kurus nevar izlasīt līdz galam?" Trešais: "Vai tu strādā ar Edgaru Bāliņu?" "Žurnālists ir tas cilvēks, kurš, manuprāt, varētu strādāt gandrīz jebkurā profesijā, jo viņš katrā jomā spētu atrast kaut ko interesantu," pārliecināta ir Laine.