Pārliecinoša uzstāšanās, baiļu pārvarēšana un personīgā zīmola veidošana – aicinām uz konferenci 'uz:RUNA'
Latvijas vadošais medijs DELFI sadarbībā ar notikumu aģentūru "We are very" aicina uz otro publiskās uzstāšanās praktisko konferenci "uz:RUNA", kas 2020. gada 2. martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pulcēs publiskās runas ekspertus un tos interesentus, kas vēlas iemācīties veidot iedvesmojošu un pārliecinošu runu, trenēt un attīstīt savu balsi un elpošanu, apgūt labākās metodes uztraukuma un lampu drudža mazināšanai, kā arī praktiski trenēt un apgūt publiskās uzstāšanās prasmes vairāku vadošo Latvijas publiskās runas pedagogu un meistaru vadībā.
Konference notiks divās daļās. Pirmajā daļā publiskās runas praktiķi – Latvijas Radio programmu vadītāja un ilggadējā runas pedagoģe Arita Grīnberga, aktieris un uzņēmējs Juris Žagars, runas trenere Krista Vāvere, cilvēka jaudas trenere Laura Dennler, prezentēšanas prasmju treneris Oskars Priede – sniegs ieskatu, kas ar mums notiek uzstāšanās laikā un kā izveidot pēc iespējas efektīvāku uzstāšanos. Otrajā daļā notiks meistarklases, kurās mazākā cilvēku grupā dalībniekiem būs iespēja trenēties un dziļāk izzināt kādu no publiskās runas aspektiem. Meistarklases vadīs prezentāciju eksperts Kristaps Pētersons, komunikācijas arhitekte Ilze Rassa, "Intelekta attīstības centra" vadītājs Oskars Grīslis, Latvijas Kultūras akadēmijas docente Ruta Vītiņa, radošās apvienības "Spiediens" producents un profesionāls autosportists Krišjānis Caune un citi.

"DELFI arī šogad turpina konferences "uz:RUNA" tradīciju, jo mums ir svarīgi aicināt un iedvesmot Latvijas sabiedrību apgūt un pilnveidot savas publiskās uzstāšanās prasmes. Mūsu informācijas telpā arvien biežāk redzam, cik svarīgi ir spēt paust savu viedokli skaidri un saprotami visos līmeņos – neatkarīgi no tā, vai tā būtu uzstāšanās plašai auditorijai vai intervija kameras priekšā. Pamatprincipi ir līdzīgi, un tie būtu jāapgūst katram, kas vēlas mērķtiecīgi nodot informāciju un pārliecināt savus klausītājus," komentē DELFI valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs.
"Organizējot dažādus pasākumus, esam novērojuši, ka nereti cilvēkiem problēmas sagādā publiska runa, ka uzstāties auditorijas priekšā nepavisam nav viegli. Bet tā ir ikvienam apgūstama un uzlabojama prasme! Izcili uzstāties – vai tā ir biznesa idejas prezentācija, sapulces vadīšana no skatuves vai maģistra darba aizstāvēšana – izaicinājumi ir ļoti līdzīgi! Tāpēc mēs ar lielāko prieku aicinām uz šo konferenci ikvienu, kas vēlas uzlabot savas publiskās uzstāšanās prasmes, gan smelties pieredzi no zinošiem praktiķiem, gan trenēties praktiskās meistarklasēs," stāsta pasākuma producente Zanda Lazda.
Sadarbībā ar LIAA Radošo industriju inkubatoru konferences ietvaros notiks staptautiska jaunuzņēmumu konkursa "Creative Business Cup" Latvijas fināls, kurā žūrija un apmeklētāji klātienē varēs novērtēt jaunuzņēmumu idejas un prezentēšanas prasmes. Konkursa uzvarētājs pārstāvēs Latviju starptautiskajā finālā Kopenhāgenā un iegūs 3000 EUR naudas balvu. Konkursa galvenais mērķis ir veicināt radošo industriju inovāciju attīstību un Latvijas jaunuzņēmumu starptautisko konkurētspēju.
Organizatori aicina interesentus konferencei reģistrēties laicīgi, jo lektoru un telpu kapacitātes dēļ vietu skaits meistarklasēs ir ierobežots. Līdz 2. februārim konferences apmeklējums pieejams par zemāku reģistrācijas maksu. Konference notiks šī gada 2. martā no plkst. 9.00 līdz 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, bet meistarklases tiks organizētas LNB Konferenču centrā. Automašīnu būs iespējams novietot LNB maksas autostāvvietā Mūkusalas ielā 5.

Pirmā DELFI publiskās uzstāšanās praktiskā konference tika organizēta sadarbībā ar "Runas skolu" 2019. gada pavasarī, un tajā piedalījās tādi eksperti kā režisors un lektors Viesturs Meikšāns, runas pedagoģe Zane Daudziņa, komunikācijas trenere Krista Vāvere un "stand-up" komiķis un improvizators Jānis Skutelis. Lektorus meistarklasēs papildināja improvizators Artūrs Breidaks, biznesa konsultante Heidi Svane no Dānijas un mediatore Ilze Dzenovska. Ieskata video šeit.

Detalizēta informācija par publiskās uzstāšanās praktisko konferenci "uz:RUNA" un biļešu iegādi: www.uzruna.lv.