Pasaules kauss futbolā:
29 dienas un 64 spēļu tiešraides
piecu 'Delfi' sporta žurnālistu vadībā
Pasaules kauss futbolā:
29 dienas un 64 spēļu tiešraides
piecu 'Delfi' sporta žurnālistu vadībā
20. novembrī Katarā sāksies gada lielākais sporta notikums, ko sporta fanātiķi gaida jau četrus gadus, – Pasaules kausa finālturnīrs futbolā, un "Delfi" sporta žurnālisti speciāli izveidotā sadaļā 29 dienu garumā nodrošinās 64 spēļu tiešraides, komentārus un analīzi, lai sniegtu lasītājiem visaptverošu un padziļinātu informāciju par tik zīmīgo notikumu.
Ērti pārskatāmajā un lietojamajā sadaļā lasītāji var atrast spēļu kalendāru, grupu kopvērtējuma tabulas, stadionu aprakstus, kā arī visu 32 komandu sastāvus un vizītkartes. 29 dienu laikā "Delfi" sporta nodaļas vīri Uldis Strautmanis, Jānis Bendziks un Almants Poikāns piedāvās lasītājiem visu 64 spēļu teksta tiešraides un komentārus pēc spēlēm.

Līdztekus ziņām sadaļā varēs aplūkot arī emocijas un mirkļus, kurus pasaules vadošie sporta fotogrāfi fiksējuši laukumā, tribīnēs un ārpus sporta arēnām. Lasītāji varēs uzzināt ekspertu viedokļus par laukumā notiekošo, bet sacensību laikā sporta diskusiju raidījumā "Aizmugure" uzmanība tiks pievērsta tikai un vienīgi sporta karalim – futbolam. Un – tā kā Pasaules kauss Katarā pirms sacensībām ir pievērsis pasaules uzmanību ne vien sportiskajā, bet arī politiskajā un sociālajā ziņā, uzmanība tiks pievērsta arī notikumiem ārpus sporta laukumiem, kas skar Pasaules kausa norisi.

Gada nozīmīgāko notikumu pasaules sportā garām noteikti nelaidīs arī MVP redaktori Ingmārs Jurisons un Jānis Freimanis – viņi sekos līdzi aktuālajiem notikumiem zālājos, liekot zem palielināmā stikla kādus turnīra jaunatklātos varoņus, ļaundarus un negaidītos pavērsienus, noteikti papildinās aizraujošo "vintāžas" stāstu kolekciju, kā arī mēģinās atšķetināt slaveno mītu, ka labas komandas vienā turnīrā divreiz vienam un tam pašam pretiniekam nezaudē.

Kā arī – pasaules kausa laikā "Delfi" sadarbībā ar "SofaScore" piedāvās aktuālo spēļu statistikas vizualizācijas, atskatīsies uz iepriekšējiem Pasaules kausa finālturnīriem un salīdzinās dažādu futbola ēru labākos spēlētājus.

Ja pirms četriem gadiem Pasaules kausa finālturnīru vēroja un tam sekoja līdzi apmēram 3,5 miljardi pasaules iedzīvotāju, tad šogad tiek prognozēts, ka interesentu skaits būs jau apmēram pieci miljardi no planētas astoņiem miljardiem iedzīvotāju.
Pirmo reizi vēsturē Pasaules kausa finālturnīrs notiek gada nogalē, kas saistīts ar laikapstākļiem Katarā, tādēļ turnīrs risināsies saīsinātā laika periodā un ilgs precīzi 29 dienas jeb četras nedēļas. Turklāt pirmo reizi Pasaules kausu uzņems kāda no Tuvo Austrumu valstīm un otro reizi Āzijas valsts. Šogad pēdējo reizi piedalīsies 32 komandas, bet pēc četriem gadiem ASV, Meksikā un Kanādā finālturnīrā spēlēs 48 valstis.

Pasaules kausa finālturnīrs ir izticis bez spēļu sarunāšanas skandāliem, tomēr FIFA sacensību laikā regulāri atgādina par cīņu pret šo "futbola sērgu", kas grauj sporta karaļa reputāciju. Portāls "Delfi" daudz ir rakstījis par šo futbola "vēzi" un cīņai pret spēļu sarunāšanu veltījis arī vienu no saviem "Delfi Veikals" produktiem "Par svarīgo sportā", kas tapis 2021. gada "Delfi" zīmola kampaņas "Kad tev ir svarīgi" ietvaros.
Par svarīgo sportā
Pasaules kausa finālturnīrs ir izticis bez spēļu sarunāšanas skandāliem, tomēr FIFA sacensību laikā regulāri atgādina par cīņu pret šo "futbola sērgu", kas grauj sporta karaļa reputāciju. Portāls "Delfi" daudz ir rakstījis par šo futbola "vēzi" un cīņai pret spēļu sarunāšanu veltījis arī vienu no saviem "Delfi Veikals" produktiem "Par svarīgo sportā", kas tapis 2021. gada "Delfi" zīmola kampaņas "Kad Tev ir svarīgi" ietvaros.
Vadošais ziņu medijs "Delfi" pirms vairāk nekā 10 gadiem Latvijā pirmais sāka veidot lielo sporta notikumu speciālās sadaļas, un 2022. gada Pasaules kausa finālturnīrs nebūs izņēmums. Gaidot šī gada Pasaules kausa finālturnīru, ieskaties futbola aizkulisēs MVP komandas autoru acīm!