Startē jauns sporta medijs - MVP!
MVP ir jaunais DELFI sporta medijs. Ja tu esi mūsējais, tu zini, ko tas nozīmē. Tu zini, ka "Most Valuable Player" ir vērtīgākais spēlētājs. Un zini, ka šis gods ir jānopelna ar izcilu sniegumu.
Kas ir mūsu MVP?

MVP ir jauns sporta medijs, ko veido pieredzējušu sporta žurnālistu komanda. MVP ļauj ne tikai uzzināt, bet arī izprast. MVP ciena un novērtē lasītāju uzticību, un iesaista ikvienu sarunā, veidojot piederības sajūtu un savējo kopienu.
Mūsu komanda

Mūsu komandas pieredzējušākie spēlētāji žurnālistikā kopā sāka darboties pirms 25 gadiem. Toreiz dzima vīzija par mūsdienīgu sporta žurnālistiku, kas, balstoties Latvijā izkoptajās tradīcijās, spēra soli tālāk – ne tikai informēja, bet arī vērtēja – analītiski un kritiski, personības un likumsakarības tveroši. MVP ir sākums kam jaunam, taču vienlaikus arī turpinājums – stāstam ar lielu pieredzi, reputāciju un personībām. Tāpēc lielai daļai no jums mēs, MVP komanda, šobrīd droši varam teikt: jūs mūs jau pazīstat!
  • Ingmārs Jurisons
    MVP galvenais redaktors
  • Jānis Freimanis
    MVP redaktors
  • Reinis Lācis
    sporta žurnālists
  • Ilze Upīte-Zavjalova
    sporta žurnāliste
  • Armands Puče
    sporta komentētājs, žurnālists
Kāpēc MVP?

Mēs apzināmies, ka MVP skan ambiciozi. Tomēr esam apņēmušies ne tikai celt, bet arī nest šādu nosaukumu. Ja stāstām par mūsu vērtīgākajiem, arī pašiem latiņa jātur augstu. Jaunajā sporta medijā MVP varēsi lasīt par labākajiem pašmāju sportistiem, mūsu jaunajām cerībām, vērtēsim, kādi sasniegumi gaida mūsu un citu valstu sportistus, kā arī kopā ar ekspertiem analizēsim neveiksmes, salīdzināsim Latvijas sportistu iespēto ar kaimiņiem un pasaules izcilākajiem sasniegumiem.

Kāds ir MVP?

Iedziļināšanās, neatlaidība, tieša valoda, skats no neierasta skatu punkta – tā ir MVP vizītkarte. Mūsu komandas fokuss nebūs īsās ikdienas ziņas, skaitļi un rezultāti, bet gan notikumu kopskats un procesu analītika, dziļas sarunas ar sporta vides ļaudīm, viedokļu slejas, diskusijas, stāsti, portreti un problēmsituāciju izpēte.


Lasi MVP:
Ingmārs Jurisons, Jānis Freimanis
Ar tautas ienaidnieka birku. Igors Miglinieks
Sestdienas priekšpusdienā, pašā saulgriežu priekšvakarā, kad esam ieradušies pie Igora Miglinieka viņa ģimenes mājās Jasmīnu ielā Ikšķilē, pēc vīrusa pandēmijas pauzes atsākas Ķīnas basketbola līgas spēles.
Armands Puče
Izklaidētāju naivā perspektīva
Izklaides industrija, pie kuras pieskaitāmi visi tie elementi, kas sākas ar kultūru un beidzas ar sportu, pēc ārkārtas situācijas vai pandēmijas beigām piedzīvo pārdomas.
Dainis Āzens
Noziegums un sods. 'Terorists' Igors Rausis
Runā, ka ceturtais pasaules čempions šahā Aleksandrs Aļehins atcerējās visas publicētās partijas, bet miljonus šodienas partiju bez datora palīdzības sistematizēt ir neiespējami.
Rihards Zeilis
Porziņģa zvaigzne Dalasas 'Mavericks' zvaigznājā
Liela bija kvēlāko Porziņģa un svaigi cepto "Mavericks" fanu Latvijā neizpratne, kad sezonas pirmajā ceturtdaļā vajadzēja uzlikt divas brilles, lai 158 miljonus vērta spēlētāja statistikas rādītājus atšķirtu no septiņus miljonus pelnošā Dāvja Bertāna.
Jānis Freimanis
Nogatavojies, bet vēl nenoplūkts. Intervija ar VHL labāko treneri Leonīdu Tambijevu
Lai gan Latvijas izlases kreklu viņš nav uzvilcis jau trīspadsmit gadus, līdzjutēji joprojām viņu atpazīst kā spēlētāju, nevis treneri. Leonīds Tambijevs ir valstsvienības visu laiku rezultatīvākais hokejists, bet trenera karjerā viņš jau divreiz izcīnījis Krievijas Augstākās līgas čempiona titulu.
Ulvis Brože
Merzļikins un NHL sezonas labākā debitanta balva: cerības un realitāte
Latvietis – Nacionālās hokeja līgas 2019./2020. gada sezonas labākais debitants. Kādam izklausīsies utopiski, cits turēs īkšķus. Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargam Elvim Merzļikinam ir ļoti labas cerības balsojumā iekļūt starp līgas pieciem labākajiem jaunpienācējiem.
Kopā ar MVP
MVP aicina arī tevi – erudītu un zinošu – abonēt jauno sporta mediju un izteikt savu viedokli, diskutēt ar citiem sporta jomu zinātājiem. Arī tu vari komentēt rakstus, bet ne anonīmi – jo uzskatām, ka mēs katrs savu viedokli paužam atbildīgi un ar lepnumu. Strādāsim, lai veidotu platformu sporta lietpratēju un fanu argumentētai diskusijai vai vienkārši sarunai par tēmu, no kuras noteikti nevairīsimies arī paši. Ja tev būs jautājumi, mēs meklēsim atbildes. Jo arī mums, kā ikvienam medijam, visvērtīgākais esi tu, mūsu lasītāj. Tāpēc aicinām tevi: nāc un spēlē kopā ar mums!

Jo šī ir mūsu spēle.