Trīs vislabākie stalkeri – piešķirtas pirmās DELFI autora balvas
Svinīgajā DELFI divdesmitgades ballē 29. novembrī tika piešķirtas pirmās DELFI autora balvas. Lasītāju balsojumā uzvarēja Kristina Hudenko, Diāna Čučkova un Filips Lastovskis. Apsveikuma runā viņu darbs tika salīdzināts ar brāļu Strugacku romāna "Pikniks ceļmalā" galvenā varoņa – Stalkera – misiju.
Svinīgais pasākums sākās ar "Ekspress Grupp" (Baltijas mediju izdevniecības, kurā ietilpst portāls DELFI) lielākā akcionāra Hansa Luika uzrunu. Latvijas DELFI nozīmību Luiks ilustrēja ar simbolisku piemēru – pie viņa reiz vērsušies Latvijas Valsts drošības dienesta pārstāvji ar aicinājumu apzināties, ka DELFI saskaņā ar Latvijas likumu ir stratēģiskas nozīmes objekts, kuru, ja kādreiz tiks saņemts attiecīgs piedāvājums, nedrīkst pārdot bez valdības ziņas. Luika ieskatā – tas ir liels apliecinājums DELFI varenībai.
DELFI pašreizējais valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs emocionālā uzrunā norādīja uz daudzajiem mazajiem sasniegumiem, kad DELFI ar savu ietekmi palīdzējuši uzlabot dzīves apstākļus gan konkrētiem Latvijas cilvēkiem, gan sociālajām grupām. "Ar katru šādu rīcību mēs pa milimetram pasauli darām labāku," teica Kuzikovs.
Pirms DELFI autora balvas saņēmēju sumināšanas DELFI galvenais redaktors Ingus Bērziņš, atsaucoties uz Kuzikova teikto, DELFI žurnālistus salīdzināja ar brāļu Strugacku romāna "Pikniks ceļmalā" un Andreja Tarkovska pēc šī romāna uzņemtās filmas "Stalkers" galveno varoni. Mēs, DELFI žurnālisti, līdzīgi kā Stalkers, palīdzam cilvēkiem, vedot viņus cauri bīstamajai zonai, nonākt pie tā, pēc kā viņi kāro – kāds viena, kāds kā cita. Romāna beigās, kad Stalkers nonāk pie burvju lodes, viņš drīkst vēlēties kaut ko sev un iekliedzas: "Laimi visiem!" Mēs nekad to nesasniegsim, bet tik un tā turpināsim palīdzēt mūsu laikabiedriem.
Visu novembri – DELFI jubilejas mēnesi – norisinājās sabiedrības balsojums par divdesmit DELFI autoriem. Šajā balsojumā pirmo vietu ieguva Kristina Hudenko, otro – Diāna Čučkova, bet trešais lielākais balsu skaits bija Filipam Lastovskim. Visi trīs balsojuma uzvarētāji saņēma jaunā tēlnieka Gata Erdmaņa radīto balvu "Izcilības sfēra".

Filipam Lastovskim balvu pasniedza viņam nozīmīgs cilvēks – politikas zinātniece profesore Žaneta Ozoliņa.
"DELFI ģimenē ir daudz ļoti talantīgu un profesionālu autoru. Patiesībā tā vien jau ir balva, ja vari strādāt kopā ar tādu žurnālistu un redaktoru sastāvu. Ir īpaši aizraujoši strādāt šādā darba vidē, kurā nemitīgi tiek noteikta augstāka kvalitātes latiņa un tiek meklēti jauni veidi, kā kļūt par labāku mediju. Tā ir konkurence pašiem ar sevi. Mūsu reģionā, kur politiķi un uzņēmēji cenšas sagraut neatkarīgo presi, tā ir milzu privilēģija," komentē Lastovskis.
Diānai Čučkovai balvu pasniedza viņas draugs – žurnālists Oļegs Ignatjevs. "Saņemot šo balvu, es pārdomāju, cik svarīgi ir zināt, ka tavs darbs ir pieprasīts un lasītāju novērtēts. Cik svarīgi, ka tuvumā ir kolēģi, kuri vienmēr palīdzēs. Tas ir kā kinoindustrijas "Oskars" un varbūt pat vēl svarīgāk. Un tas ir kā lasītāju uzticības kredīts, kuru svarīgi nepazaudēt un saglabāt. Liels paldies par uzticēšanos! Un īpaši liels paldies par atbalstu manai dzimtajai Liepājai!" – saka Čučkova.
Sabiedrības visiemīļotākā DELFI žurnāliste Kristina Hudenko balvu saņēma no Hansa Luika rokām.
"Paldies lasītājiem par uzticību, kuru man dāvājāt! Ir milzīgs prieks, ja tavi raksti var nest labumu, paātrināt iestigušu politiķu darbību, nest skaidrību strīdīgos jautājumos, atbalstīt radošus un domājošus ļaudis, novērst netaisnību, palīdzēt bezizejas situācijās un dažreiz vienkārši izklaidēt un iepriecināt. Tā kā pārstāvu krievu redakciju, uzskatu, ka ir svarīgi sekot līdzi procesiem, kas tieši skar mūsu auditoriju. Kā trāpīgi teica Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka – jādeg par krievu kultūru. Un te, piedodiet, bez sīrupa – rakstu, kā ir. Dažreiz nepatīk ne "mūsējiem", ne "jūsējiem"," savu ieguldījumu DELFI komentē Hudenko.
DELFI darbiniekus Jāņa Skuteļa vadītajā ballē ar priekšnesumiem priecēja grupas "Dzelzs vilks", "Sound Poets", "Dagamba", "Musiqq", "Carnival Youth", "Prāta vētra", mūziķis "Mesa" un dejotājas no Līgas Libertes deju teātra. DELFI draugi – "Prāta spēles" – piedāvāja visiem piedalīties svētku erudīcijas konkursā. Pasākums notika viesnīcā "Pullman Riga Old Town".