Unikāls filmas 'Mātes piens' bezmaksas seanss tikai 'Delfi' abonentiem
Unikāls filmas 'Mātes piens' bezmaksas seanss tikai 'Delfi' abonentiem
Pirmdien, 13. februārī, pulksten 18.00 "Kino Citadele" notiks īpašs filmas "Mātes piens" seanss, kas paredzēts tikai "Delfi" abonentiem – pateicībā par kvalitatīvas žurnālistikas atbalstu un sadarbošanos zinošas un kulturālas sabiedrības veidošanā.
Pusstundu pirms filmas seansa notiks arī "Delfi" kultūras redaktores Noras Riekstas-Ķeņģes moderēta diskusija ar filmas radošo komandu, kas atklās filmas tapšanas aizkulises, liekot ikvienam aizdomāties par filmā skartajām tēmām arī personīgā līmenī. Lai pieteiktos uz īpašo "Mātes piena" bezmaksas seansu "Delfi" abonentiem, meklējiet informāciju savā "Delfi" kontā sadaļā "Paziņojumi" vai e-pastā. Seanss paredzēts tikai "Delfi Abonementa" īpašniekiem ar aktīvu abonēšanas statusu.

Vietu skaits ir ierobežots, un bezmaksas biļetes varēs saņemt tie abonenti, kas šai iespējai pieteiksies pirmie. Ja Tev vēl nav "Delfi Abonements", nāc un izmēģini saturu un abonentu priekšrocības sākot no 1 eur. Uzzini vairāk par "Delfi" abonēšanas iespējām šeit.
""Mātes piens" jaunākajā kino piedāvājumā ir svarīga filma, jo caur personisku vienas ģimenes sieviešu stāstu runā par mūsu sabiedrības traumām, ko atstājusi padomju okupācija. Turklāt būtiski, ka uz lielā ekrāna nonācis viens no pēdējo gadu vispopulārākajiem un visvairāk tulkotajiem latviešu literatūras darbiem – Noras Ikstenas romāns "Mātes piens", kas kino pirmizrādi piedzīvoja 1. februārī."

Nora Rieksta - Ķeņģe, "Delfi" kultūras nodaļas redaktore
Režisores Ināras Kolmanes filma "Mātes piens" tapusi pēc Noras Ikstenas tāda paša nosaukuma starptautiski pazīstamā romāna motīviem. Tas ir stāsts par jaunu un daudzsološu padomju laika ārsti Astru (atveido Maija Doveika, bet jaunības epizodēs – Elīna Vaska-Botere), kas konfliktē ar totalitāro padomju režīmu, zaudējot visu – karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu. Viņa ir spiesta pamest zinātni un doties uz lauku ambulanci, līdzi ņemot arī savu meitu Noru, kuru atveido Rūta Kronberga, kas pazīstama kā galvenās lomas – Billes – atveidotāja filmā "Bille". Pieaugot meita kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt mātei pārvarēt depresiju, kā arī pati mācās izdzīvot nomācošajā padomju režīmā.

"Klusināts, dziļš, patiess, meistarīgi uzfilmēts īsts kino. Vēl īpašāku to padara Raimonda Tigula mūzika," komentē rakstniece Nora Ikstena. Viņai nav bijis nekādu pārdomu vai šaubu uzticēt savas grāmatas pārtapšanu filmā tieši režisorei Kolmanei. Ikstena uzskata, ka Kolmane ir viena no mūsu laiku izcilākajām kinorežisorēm. Abas kopā arī 25 gadu garumā strādājušas pie unikālā arhīva "Rakstnieks tuvplānā".

Filma "Mātes piens" veidota kā Latvijas un Beļģijas kopprodukcija, tajā redzami aktieri Maija Doveika, Elīna Vaska-Botere, Rūta Kronberga, Indra Briķe, Inga Tropa, Juris Lisners, Ģirts Krūmiņš, Jānis Znotiņš, Zane Bierande, Elīna Vāne un citi.

Iepazīsties ar filmas "Mātes piens" treileri