Ziemas olimpiskās spēles tuvplānā: ko atradīsi 'Delfi' īpašajā sadaļā
No 4. līdz 20. februārim Pekinā norisināsies 24. ziemas olimpiskās spēles, par kurām "Delfi" jau pirms to oficiālā sākuma informēs dažādos formātos – gan teksta tiešraidēs, gan ziņās, gan raidījumos – īpašā sadaļā "Ziemas olimpiskās spēles".
Ziemas olimpiskās spēles šogad notiks Pekinas nacionālajā sporta pilī un Vukesonas sporta centrā no 4. līdz 20. februārim, un par tām "Delfi Sports" žurnālisti un redaktori – Uldis Strautmanis, Jānis Bendziks un Reinis Lācis – ik dienu ziņos teksta tiešraidēs, kurās būs lasāma informācija par sacensībām un to rezultātiem, informācija par sportistiem un ziņas no sociālajiem tīkliem, savukārt sporta medija MVP žurnālisti Ingmārs Jurisons un Jānis Freimanis pievērsīsies izvērstākam olimpisko spēļu apskatam.

Īpašajā sadaļā "Ziemas olimpiskās spēles" līdztekus spraigajām teksta tiešraidēm un padziļinātajiem MVP materiāliem būs pieejams detalizēts notikumu kalendārs – gan kopējais, gan latviešu olimpiešu startu grafiks, lai neko nepalaistu garām –, rezultātu tabula, latviešu olimpiešu profili un olimpiādē pārstāvētie sporta veidi, kā arī atskats vēsturē.

Līdztekus teksta tiešraidēm, kas pēc Latvijas laika sāksies trijos naktī un ilgs līdz pat sešiem vakarā, "Delfi Sports" ziņos arīdzan par atmosfēru un notikumiem olimpisko spēļu pilsētiņā, sazinoties ar Latvijas Olimpisko komiteju un sportistiem.
Kam jutīs līdzi paši "Delfi" sporta žurnālisti?
Kā atklāj "Delfi Sports" galvenais redaktors Uldis Strautmanis, īpaši tiek gaidīta Latvijas hokeja izlases iziešana uz ledus pēc vienu olimpisko spēļu izlaišanas. "Protams, interesē, vai Martins Dukurs beidzot izcīnīs olimpisko zeltu, kas viņa karjerā ir trūkstošais posms. Bet es gaidu medaļas visos sporta veidos, taču jo īpaši interesē renes sporta veidi," neslēpj Strautmanis.
"Īpašu vietu manā ziemas sporta simpātiju kolekcijā vienmēr ieņēmis biatlons, kam noteikti pastiprināti sekošu līdzi arī šoreiz – arī tad, ja Latvijas sportistu nav starp favorītiem. Noteikti gribas novēlēt izdošanos arī Patrīcijai Eidukai, kas pacietīgi lauž latviešu aizspriedumus par distanču slēpošanu, Martinam Dukuram viņa pēdējā kaujā par olimpisko zeltu, un patiesībā ikvienam, kas uz Pekinu dodas parādīt savu labāko sniegumu, nevis vienkārši piedalīties," līdzīgās domās ir MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons.
MVP žurnālists Jānis Freimanis savās prognozēs ir atturīgāks: "Pēdējo sezonu rezultāti liecina, ka šoreiz Dukuri vairs nebūs izteikti favorīti uz medaļām, taču optimisti teiks, ka tieši tāpēc beidzot izdosies "izšaut" tieši olimpikajās spēlēs. Tikmēr mūsu vienīgais pārstāvis daiļslidošanā būs 22 gadus vecais Deniss Vasiļjevs – viena no krāsainākajām personībām Latvijas ziemas sportā, kurš janvārī izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā."
"Delfi Sports" žurnālists Jānis Bendziks: "Ātrākie pasaules slidotāji katrās olimpiskajās spēlēs izpelnās lielu uzmanību, un arī latvieši bijuši uzmanības centrā. Haralds Silovs 2010. gadā kļuva pirmo sportistu, kurš olimpiskajās spēlēs piedalījies gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, bet 2018. gadā viņš palika ceturtajā vietā ātrslidošanas 1500 metru distancē. Silovs Pekinā starp slidošanas meistariem būs ceturto reizi, startēs arī šorttrekisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš. Šorttreka sacensības mēdz būt ļoti haotiskas, un uzvarētājus prognozēt ir grūti. To apliecinās 2002. gada olimpiskais čempions šorttrekā Stīvens Bredberijs. Tāpēc latvieši var būt noskaņoti apņēmīgi."
"Olimpiskās spēles mudina ne tikai sekot līdzi katras nācijas varoņiem, bet arī ļauj izzināt citus sporta veidus. Ar nepacietību gaidu ziemeļu divcīņas sacensības, kurās pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas varētu startēt kāds Latvijas pārstāvis – Markuss Vinogradovs. Iespaidīga allaž bijusi arī tramplīnlēkšana. Sporta pasaule jau nevar sagaidīt, vai Japānas brīnumbērnam Rjoju Kobajaši izcilo sezonu izdosies noslēgt ar olimpisko zeltu," rezumē "Delfi Sports" žurnālists Reinis Lācis.
Vairāk par īpašās sadaļas "Ziemas olimpiskās spēles" autoriem Uldi Strautmani, Jāni Bendziku, Reini Lāci, Ingmāru Jurisonu un Jāni Freimani var uzzināt viņu autoru profilos.

Seko līdzi olimpiskajām spēlēm un latviešu sportistu sniegumam tuvplānā kopā ar "Delfi" sporta žurnālistiem!