Foto: LETA

Konkurence par deputātu mandātiem Olaines novada domē, salīdzinot ar 2017. gada vēlēšanām, šogad būs sīvāka, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publiskotā informācija.

Šogad vēlēšanām iesniegti septiņi politisko organizāciju saraksti, kas ir par vienu vairāk nekā pirms četriem gadiem. Kandidātu skaits sarakstos ir 104 un 100 šogad un 2017.gadā attiecīgi. Ņemot vērā, ka šogad jāievēlē mazāks deputātu skaits, par vienu mandātu domē cīnās septiņi kandidāti, bet aizvadītajās vēlēšanās uz vienu krēslu pretendēja seši kandidāti.

Novadā valdošās Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) saraksta galvgalī ir Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs. Sarakstā iekļauti arī citi domnieki, tostarp Berga pirmā vietniece Inta Purviņa. No LSDSP saraksta startē arī mēra padomnieks Kristaps Kauliņš.

Vēl viens Berga vietnieks – Aleksandrs Čmiļs –, arī šogad būs "Saskaņas" saraksta līderis Olaines novadā. Partijas sarakstā ir arī citi novada domes deputāti, kā arī bijušais Rīgas domnieks Artūrs Hroļenko, kurš pēc 2020.gada vēlēšanām galvaspilsētas domē gan nav iekļuvis.

Pašlaik Olaines domē strādā arī divi Nacionālās apvienības deputāti. Abi viņi startēs arī gaidāmajās vēlēšanās, taču saraksta lokomotīve būs zemnieku saimniecības "Cērpas" īpašnieks Agris Zanders.

Domnieks Oskars Galanders, kurš nereti balso pret pārējo kolēģu atbalstītajiem lēmumiem vai atturas, bet 2017.gadā aicināja CVK atcelt vēlēšanu rezultātus novadā, arī šogad būs Zaļo un zemnieku savienības "pirmais numurs" novadā.

Latvijas Krievu savienība novadā kā pirmo sarakstā piedāvā SIA "Vurcs" valdes locekli Andri Vurču, bet partijas "Latvijas attīstībai" lokomotīve Olaines novadā būs SIA "Tente" nodokļu vadītājs Aleksandrs Hrisanfovs.

"Sadarbība" kā saraksta līderi vēlēšanās izvēlējusies bezdarbnieku Pāvelu Podļesniju.

Olaines novadam administratīvi teritoriālās reformas rezultātā netiks pievienotas citas pašvaldības. Taču, lai nodrošinātu tā teritoriālo vienotību, novadam tiks pievienota daļa Ķekavas novada teritorijas, grozot novada robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!