Bauskā iedzīvotāju interese par pašvaldību vēlēšanām šajās vēlēšanās ir būtiski mazāka nekā pirms četriem gadiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Bauskas Kultūras centra vēlēšanu iecirknī stāstīja, ka sestdien līdz pusdienlaikam vēlētāju aktivitāte bijusi ļoti zema, salīdzinot ar situāciju pirms četriem gadiem.

Pusdienlaikā, apmeklējot vēlēšanu iecirkni Bauskas Kultūras centrā, aģentūra LETA novēroja, ka tajā nav neviena vēlētāja.

Tāpat salīdzinoši zema aktivitāte ir vēlēšanu iecirknī Bauskas Valsts ģimnāzijā.

Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati liecina, ka līdz sestdienas pulksten 12, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, starp Latvijas novadiem mazākā aktivitāte bijusi Bauskas novadā, kurā kopumā nobalsojuši 17,11% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Sestdien Latvijā notiek pašvaldību vēlēšanas, kurās var balsot no pulksten 7 līdz 20. Šajās vēlēšanās jāievēlē 664 deputāti kopumā 40 pašvaldībās – sešās valstspilsētās un 34 no jauna izveidotajos novados, kuri sāks darbu 1. jūlijā līdz ar administratīvi teritoriālās reformas stāšanos spēkā.

Pašvaldību vēlēšanas sestdien nenotiek Rīgā, kur dome tika ievēlēta ārkārtas vēlēšanās pērn, kā arī Rēzeknes novadā un Varakļānu novadā, kur vēlēšanas tika apturētas pēc Satversmes tiesas sprieduma. Vēlēšanas Varakļānu novadā un Rēzeknes novadā notiks 11. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!