Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šonedēļ lēmis aizliegt turpmāku Ventspils pašvaldības iedzīvotājiem adresētā slēptās aģitācijas materiāla – avīzes veida izdevuma "ko visādi ventspilnieki.lv tev nestāsta" – izplatīšanu.

Kā informēja KNAB, biroja rīcībā nonāca informācija par Ventspilī izplatītu priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu, avīzes veida izdevumu "ko visādi ventspilnieki.lv tev nestāsta".

Tā kā izdevums neatbilda likumā noteiktajiem priekšvēlēšanu aģitācijas noformēšanas kritērijiem, proti, izdevumam nebija norādīts nedz materiāla apmaksātājs, nedz tirāža, KNAB uzsāka resorisko pārbaudi par iespējamiem pārkāpumiem.

KNAB pārbaudes laikā noskaidroja aģitācijas veicēju, kas šobrīd definējams kā trešā, ar partijām nesaistīta persona, kā arī aptuveno materiāla tirāžu un izmaksas.

Šie fakti papildus norādīja uz iespējamību, ka aģitācijas veicējs varētu būt pārsniedzis maksimālo summu, kādu likums ļauj izlietot priekšvēlēšanu aģitācijai personām, kas nav saistītas ar partijām un to apvienībām.

Otrdien, 25. maijā, KNAB pieņēma lēmumu aizliegt izdevuma turpmāku izplatīšanu. KNAB darbību laikā iestāde noskaidroja izplatīšanai sagatavoto eksemplāru glabāšanas vietu un sadarbībā ar Valsts policiju daļu no izdevumiem izņēma no kādas daudzdzīvokļu mājas pagraba.

KNAB turpinās veikt resorisko pārbaudi, tostarp lems par administratīvā soda piemērošanu par slēptās aģitācijas īstenošanu vai kriminālprocesa uzsākšanu par iespējamu politisko partiju nelikumīgu finansēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!