Foto: Liepājas tramvajs

Jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Liepājā uz 15 pašvaldības deputātu mandātiem pretendē 115 kandidāti jeb vairāk nekā septiņi kandidāti uz vienu vietu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotā informācija.

Liepājā vēlēšanām iesniegti septiņi saraksti. "Liepājas partijas", kas ieguva visvairāk balsu 2017. gada pašvaldību vēlēšanās, saraksta pirmais numurs šogad būs Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, savukārt otrais kārtas numurs piešķirts saraksta jaunpienācējam Andrejam Rjabcevam, kas ir Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas padomnieks.

Tikai ar trešo kārtas numuru šīs partijas sarakstā startēs ilggadējais Liepājas līderis Uldis Sesks, kas pēc vienošanās ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA) 2018.gada rudenī domes priekšsēdētāja pilnvaras nolika un jaunā balsojumā par pašvaldības līderi tika ievēlēts Jānis Vilnītis (LRA), kura saraksts domē pārstāvēts ar pieciem deputātiem.

Pie varas esošās LRA saraksta līderis gaidāmajās vēlēšanās būs Liepājas mērs Vilnītis, viņam seko domes deputāts Atis Deksnis un SIA "Agamiks" valdes loceklis Modris Šveiduks.

Nacionālās apvienības (NA) saraksta līderis ir VSIA "Liepājas simfoniskais orķestris" valdes loceklis Uldis Lipskis, ar otro kārtas numuru sarakstā startē finanšu un uzņēmējdarbības sākšanas konsultants Ilgvars Skrīvers, bet trešais - SIA "Kurzemes biznesa inkubatora" projektu vadītājs Artūrs Butāns.

"Saskaņas" saraksta līderis būs Saeimas deputāta palīgs Indulis Jankovskis, kam sekos divi Liepājas domes deputāti – Pāvels Sereda un Helēna Geriloviča.

Jaunās konservatīvās partijas līderis Liepājā būs 13. Saeimas deputāts Uldis Budriķis.

Liepājā ar apvienotu sarakstu startēs "Kustība "Par!"", "Jaunā vienotība" un "Progresīvie". Par šī saraksta līderi izraudzīta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārā sekretāre Dace Bluķe, viņai pievienojas Liepājas Raiņa 6.vidusskolas direktors Kārlis Strautiņš un Liepājas universitātes vides laborante Sintija Ozoliņa.

Apvienības "Iedzīvotāji" līderis būs SIA "FTS Baltic" ražošanas vadītājs Toms Andersons, SIA "Lauma Fabrics" ugunsdrošības un darba aizsardzības vecākā speciāliste Vaida Šeflere un kontrabasists Jānis Šteinbergs.

"Liepājas partija" savā programmā sola piedāvāt atbalstu liepājniekiem, kuriem pandēmijas dēļ izsists pamats zem kājām – ģimenēm, kas palikušas bez ienākumiem, uzņēmumiem, kuri piespiesti aizslēgt durvis, kultūras, izglītības, sporta un citu jomu profesionāļiem, kuriem nācies apstāties. Deputātu kandidāti sola paplašināt atbalstu krīzes visvairāk skartajās nozarēs.

LRA kā nozīmīgākos darbus programmā uzsvērusi moderna mācību ekselences centra nodrošināšanu, rūpes par jauniešu izaugsmi un pašrealizāciju, kā arī mūsdienīgu un pieejamu medicīnas pakalpojumu un zobārstniecības pakalpojumu pieejamību bērniem.

NA par savu mērķi izvirzījusi celt nekustamā īpašuma nodokļa likmi Liepājā nedeklarēto personu īpašumiem, veicinot budžeta ieņēmumus un liepājniekiem izdevīgas pozīcijas mājokļu tirgū. Tāpat tā sola veicināt nedeklarēto personu deklarēšanos Liepājā, lai palielinātu iedzīvotāju ienākumu nodokļa ieņēmumus budžetā, kā arī pārskatīt pašvaldības izdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!